• Fri frakt från 599kr
 • 4.8 på Trustpilot
Bästa nikotinfria snuset? - Nettotobak undersöker!

Bästa nikotinfria snuset? - Nettotobak undersöker!

Är du på jakt efter det bästa nikotinfria snuset? Du är inte ensam! Det är faktiskt ett ökande antal individer som utforskar nikotinfritt snus som alternativ till traditionellt snus, antingen för att minska sitt nikotinintag eller för att helt enkelt hitta nya alternativ. Följ med oss när vi noggrant granskar vad nikotinfritt snus faktiskt är, vilka varumärken som erbjuder nikotinfritt snus, och de smaker du kan förvänta dig att uppleva.


Vad är Nikotinfritt snus?

Först och främst, vad är egentligen nikotinfritt snus? Precis som det låter är nikotinfritt snus ett snus helt fritt från nikotin och tobak. Det är konstruerat för att efterlikna känslan av traditionellt snus men består istället av växtfibrer, salt och olika smakämnen. Det kan därför vara ett bra alternativ för dig som vill undvika tobak och nikotin.


Ledande varumärken med nikotinfria alternativ

Flera kända varumärken har introducerat produkter inom nikotinfritt snus, bland annat välkända Onico, KickUp, Qvitt och Zeronito. Du hittar dock allt fler varumärken som utöver sitt ordinarie sortiment av exmepelvis tobakssnus eller tobaksfritt snus nu även erbjuder nikotinfria varianter. Ett av dessa varumärken är Velo som har släppt nikotinfria varianter av de populära smakerna Velo Cool Strom och Velo Ice Cool. Även XQS har nu lanserat niktoinfria alternativ till sitt sortiment, som även innehåller koffein.


Olika smaker inom nikotinfritt snus

Smakvariationerna inom nikotinfritt snus är mångfacetterade. I vårt sortiment av nikotinfritt snus hittar du flera olika smaker från olika varumärken som sträcker sig smakerna från klassiska smaker som mint och lakrits till mer unika alternativ som körsbär och kaffe. Det finns helt enkelt ett brett utbud av olika smaker att välja mellan, och du kan därför experimentera och hitta den smakprofil som passar dig bäst.

Nedan listan vi några olika smaker i vårt nikotinfria sortiment:

 • LEWA Cola & Lime - Smak av Cola & Lime
 • Zeronito Lakrits - Smak av lakrits
 • Qvitt Original - Traditionell smak
 • XQS Tropical Nikotinfritt Snus - Smak av passionsfrukt, ananas och mango
 • Velo Cool Storm Zero Nikotinfritt Snus - Smak av mint
 • XQS Blueberry Mint Nikotinfritt Snus - Smak av blåbär och mint

Vad är det bästa nikotinfria snuset?

Funderar du på att sluta snusa eller bara minska ditt nikotinintag? Nikotinfritt snus kan vara ett utmärkt alternativ. Det ger dig samma snusupplevelse som traditionellt snus, men utan nikotin och tobak. Det är såklart svårt att säga vilket snus som är det absolut bästa eftersom det varierar från person till person, och kan bero på allt från smak till mängd koffein eller olika vitaminer. Bland våra kunder är Onico Original det mest köpta snuset och näst på tur hittar vi Zeronito Lakrits.

Nedan listar vi topp 15 mest köpta nikotinfria snuset i vårt sortiment:

 1. Onico Original
 2. Zeronito Lakrits
 3. Zeronito Melon
 4. Qvitt Original Portion
 5. Qvitt Salmiak Mini Portion
 6. Zeronito Mint 
 7. Zeronito Stark 
 8. Zeronito Espresso
 9. Onico Mini
 10. Qvitt Salmiak Portion
 11. Onico Pure White Slim
 12. Onico Lakrits
 13. Qvitt Wild Mint
 14. Kickup Strong
 15. Kickup Original

Innehållet i nikotinfritt snus

Vad ingår egentligen i nikotinfritt snus? Vanligtvis består nikotinfritt snus av en blandning av växtfibrer, vatten, salt, smakämnen och ibland andra tillsatser för att bevara produktens kvalitet. Viktigast av allt - det innehåller varken nikotin eller tobak.


Mini-versionen av nikotinfritt snus

Mini-versionen av nikotinfritt snus är skapad med tanke på dem som önskar en mer diskret snusupplevelse. Denna form av nikotinfritt snus behåller samma smakprofil som de vanliga storlekarna, men i en mindre form. Det är ett bekvämt alternativ för dem som värdesätter diskretion och föredrar mindre snusportioner av nikotinfritt snus, samtidigt som de får tillgång till de olika smakerna utan kompromisser.


Nikotinfritt snus med koffein

Nikotinfritt snus med koffein utgör ett intressant alternativ för de som önskar en tillfällig ökning av vakenhet utan att utsätta sig för nikotin. Det är speciellt framtaget för de stunder när behovet av extra energi uppstår. Denna produkt kombinerar smaken och känslan av snus med fördelarna av koffein, vilket kan vara särskilt användbart under tröttare ögonblick. Varumärken som Hicaff, Lewa och XQS erbjuder nikotinfritt snus med koffein, från 20 mg och upp till 100 mg.


Vanliga frågor om nikotinfritt snus