• Fri frakt från 599kr
  • 4.7 på Trustpilot

Göteborgs Rapé

Här hittar du Göteborgs Rapé Original Portion, Göteborgs Rapé White, Göteborgs Rapé Lös, Göteborgs Rapé Lingon och flera andra sorter. Göteborgs Rapé är en av Sveriges mest kända snussorter och har funnits på marknaden i nära 100 år. Den ljusa tobakskaraktären med tydliga inslag av enbär, citrus och lavendel är det som kännetecknar Göteborgs Rapé. Köp snus från Göteborgs Rapé med snabb leverans hem till dig eller till ombud.

Läs mer om Göteborgs Rapé
Göteborgs Rapé White Göteborgs Rapé White Göteborgs Rapé Läs mer

Göteborgs Rapé White Portionssnus har en medelfyllig tobakskaraktär med smaker av lavendel och enbär, samt aningen trä och citrus. Prillan är torr på ytan för låg rinnighet.

479,90 kr (47,99 kr/st) Köp
Göteborgs Rapé Lös Göteborgs Rapé Lös Göteborgs Rapé Läs mer

Göteborgs Rapé har en smakprofil av klassisk tobak med toner av citrus, lavendel, ceder, enbär. Lössnuset har normal styrka och grov kornighet. Innehållet per dosa är 42 gram.

599,90 kr (59,99 kr/st) Köp
Göteborgs Rapé Botaniska Limited Edition Göteborgs Rapé Botaniska Limited Edition Göteborgs Rapé Läs mer 469,90 kr (46,99 kr/st) Köp
Göteborgs Rapé Original Portion Göteborgs Rapé Original Portion Göteborgs Rapé Läs mer 479,90 kr (47,99 kr/st) Köp
Göteborgs Rapé White Mini Göteborgs Rapé White Mini Göteborgs Rapé Läs mer 419,90 kr (41,99 kr/st) Köp
Göteborgs Rapé Lingon Göteborgs Rapé Lingon Göteborgs Rapé Läs mer 479,90 kr (47,99 kr/st) Köp
Göteborgs Rapé Gullbergs Kaj White Göteborgs Rapé Gullbergs Kaj White Göteborgs Rapé Läs mer 479,90 kr (47,99 kr/st) Köp
Just nu visas 7 av 7 produkter

Göteborgs Rapé snus

Göteborgs Rapé ett välkänt varumärke bland snusare och har existerat sedan 1919, alltså i nästan 100 år. Idag ägs varumärket av tillverkaren Swedish match. Det som kännetecknar portionssnus från Göteborgs Rapé är en medelfyllig tobakskaraktär med tydliga inslag av enbär och lavendel. Göteborgs Rapé har en normal styrka på 7,5 mg/g till 8 mg/g. För dem som söker ett annat alternativ finns ONE-serien, med en styrka på cirka 14 mg/g. Oavsett om du föredrar den ursprungliga kombinationen av lingonbär eller rabarber, hittar du flera produkter från varumärket för att tillgodose olika preferenser.


Göteborgs Rapé Smaker & Format

Göteborgs Rapé snus tillverkas av Swedish Match och erbjuder olika smaker och format på sitt snus, inklusive portionssnus och lössnus. Nedan kommer vi att gå igenom båda mer i detalj för att du enkelt ska lära dig om varumärkets sortiment.

Smaker

Göteborgs Rapé har flera smaker på sitt snus. Den ursprungliga kombinationen innehåller tobak med enbär, trä och citrus. Det finns även Göteborgs Rapé Lingon med smak av ljus tobak, lavendel, lingon, örter och citrus.

Nedan listar vi de olika smakerna:

  • Göteborgs Rapé white portion, original, white mini, och lös) - Smak av ljus Tobakskaraktär, med tydliga inslag av lavendel och enbär, med toner av trä och citrus.
  • Göteborgs Rapé Lingon - Ljus tobakssmak med tydliga inslag av lavendel, lingon, örter och citrus.
  • Göteborgs Rapé Gullberg Kaj White - Ljus tobakssmak, enbär, lavendel, rosmarin, citrus och rabarber.

Göteborgs Rapé format

Idag finns Göteborgs Rapé i flera utförandet och dessa består av: lössnus, portionssnus och vit portion, eller white portion. Oavsett vilket format av snus du föredrar har samtliga produkter en smak av tobak som kombineras med olika toner, exempelvis lingon, lavendel eller rabarber beroende på vilken produkt du väljer.

Nedan listar vi de olika formaten och vilka produkter du kan välja mellan:

Lössnus:


Original portion:


Vit portion:


Göteborgs Rapé styrka

Göteborgs Rapé har en normal styrka och liknande nikotinhalt som varierar mellan 7,5 mg/g och upp mot 8 mg/g. Det svagaste snuset är Göteborgs Rapé Lös som har en nikotinhalt på 7,5 mg/g. Det starkaste snuset Göteborgs Rapé Original Portion som har en nikotinhalt på 8,5 mg/g. Resterande sortiment har en nikotinhalt på 8 mg/g. Samtliga produkter har en normal styrka, även om nikotinhalten kan variera något mellan olika produkter. 


Produkter Nikotinhalt
Göteborgs Rapé White 8 mg/g
Göteborgs Rapé Original Portion 8.5 mg/g
Göteborgs Rapé Lingon 8 mg/g
Göteborgs Rapé Lös 7.5 mg/g
Göteborgs Rapé Gullbergs Kaj White 8 mg/g
Göteborgs Rapé White Mini 8 mg/g

Göteborgs Rapé pris

Göteborgs Rapé finns att köpa online som enskilda dosor eller stock med 10 dosor. Beroende på vilken förpackningsstorlek du väljer så varierar priset.


Köp Göteborgs Rapé snus online

Köp Göteborgs rapé snus hos oss på Nettotobak.com och ta del av hela utbudet. Göteborgs Rapé kommer i flera olika varianter, inklusive Göteborgs Rapé White Portionssnus och Göteborgs Rapé Lössnus. Portionssnus från Göteborgs Rapé finns även för köp online i olika förpackningsstorlekar, från enskilda dosor till 10-pack. Snuset från Göteborgs rapé finns även i olika storlekar på prillan, från large portion som är ett standardformat på prillan, även kallat normal, till mini som är det minsta formatet på prilla.

Göteborgs Rapé - historia och utveckling

Trots att varumärket grundades 1919, utvecklades grunden för Göteborgs Rapé tidigare. Sjöfararna som snusade besökte ofta andra hamnstäder där de hämtade inspiration för att utveckla nya snusblandningar. En av dessa blandningar blev föregångaren till Göteborgs Rapé.

Under 1800-talets senare del, runt 1850-talet, var Göteborg en av Nordens mest betydande hamnstäder. Sjömännen som kom och gick från denna hamn var inte bara bärare av varor, utan också av kulturer, smaksättningar och traditioner från fjärran länder. Många av dessa sjömän var även flitiga snusare, och det var under dessa resor som de kom i kontakt med olika tobakssorter i varierande smak.

När de återvände till Göteborg experimenterade de med dessa nya tobakssorter, och blandade dem med traditionella svenska ingredienser. Resultatet av dessa experiment var en rad nya snusblandningar. En av dessa blandningar av tobaken, med inslag av enbär och lavendel, blev särskilt populär bland göteborgarna. Med tiden kom denna blandning att kallas för "Göteborgs Rapé", ett namn som antyder dess ursprung och koppling till sjöfartens stad.

Det var dock först 1919 som denna blandning officiellt registrerades som varumärket av tillverkaren Swedish Match. Sedan dess har Göteborgs Rapé fortsatt att växa, inte bara i Sverige utan även internationellt. Men trots dess globala framgångar, bär varumärket fortfarande med sig historien och arvet från de sjömän som en gång skapade denna unika snusblandning.

Varumärket fick sitt namn Rapé kommer dock från ett franskt uttryck som betyder riven vilket använts för att beskriva mald tobak som är källa till både smak och nikotin. 


Vanliga frågor om Göteborgs Rapé