• Fri frakt från 599kr
  • 4.7 på Trustpilot

Köpvillkor


1. Allmänt

Snusbolaget Norden AB, org.nr. 556801-3683 ("Nettotobak") driver hemsidan Nettotobak.com ("Webbsidan"). Via Webbsidan kan du handla varor från Nettotobak.

Dessa allmänna villkor (”Villkoren”) gäller när du som kund (”Kund”) gör en beställning via Webbsidan. I samband med att Kunden genomför ett köp via Webbsidan godkänner Kunden därmed Villkoren inklusive Nettotobaks Sekretess- och integritetspolicy (se www.nettotobak.com/integritetspolicy).

Genom att godkänna Nettotobaks Villkor bekräftar Kunden att han/hon har fyllt 18 år och är myndig och har full juridisk rätt att ingå avtal med annan part. Personer under 18 år får inte handla på Webbsidan. Beställning som görs i annan persons namn (urkundsförfalskning), eller på annat sätt som medför att Nettotobak riskerar lida ekonomisk skada, polisanmäls. Varje beställning och Kund granskas även manuellt för högsta säkerhet, eftersom tobak är en vuxenprodukt. Nettotobak tillåter inte heller beställningar eller köp på Webbsidan från personer utanför Sveriges gränser. Nettotobaks ordermottagning är helt anpassad för svenska lagmässiga förhållanden och vi kommer inte behandla beställningar som Nettotobak upptäcker kommer från person utanför Sverige. Nettotobaks tjänst får endast nyttjas av privatpersoner. Nettotobak förbehåller sig rätten att neka en beställning vid misstanke om att beställningen inte avser Kundens privata bruk. Vid misstanke om att Kunden eller Kundens order inte uppfyller Nettotobaks villkor, eller vid misstanke om andra typer av oegentligheter eller missbruk av tjänsten, förbehåller sig Nettotobak rätten att neka eller ändra en Kunds beställning.

Nettotobak strävar efter att informationen på Webbsidan alltid ska vara så korrekt som möjligt, men reserverar sig dock för slutförsäljning samt eventuella bild- och skrivfel på Webbsidan, såsom exempelvis fel i produktbeskrivning, innehållsförteckning, felaktiga priser, och/eller felaktig information angående om en vara finns i lager. Nettotobak har rätt att korrigera sådana eventuella fel och att ändra eller uppdatera informationen när som helst. Nettotobak ansvarar inte för information inklusive bilder på Webbsidan som kommer från tredje part.

Webbsidan ägs av Nettotobak. Innehållet på Webbsidan ägs av Nettotobak eller dess licensgivare. Informationen är skyddad genom bland annat immaterialrättsliga och marknadsrättsliga lagar. Detta innebär att varumärken, firmanamn, produktnamn, bilder och grafik, design, layout samt information om varor, tjänster och annat innehåll inte får kopieras eller användas utan skriftligt godkännande från Nettotobak. 


2. Beställning och avtal

För att kunna göra ett köp via Webbsidan måste Kunden acceptera Villkoren. Genom att acceptera Villkoren förbinder sig Kunden att följa Villkoren i sin helhet, samt godkänner att den tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av personuppgifter och cookies enligt Nettotobaks Sekretess- och integritetspolicy.

När Kunden slutfört en beställning av Nettotobak kommer Nettotobak att skicka en preliminär orderbekräftelse per e-post till Kunden. Denna preliminära orderbekräftelse genereras automatiskt av Nettotobak utan manuell översyn. Ett avtal om köp ingås först när Nettotobak slutligt bekräftat Kundens beställning, vilket sker per e-post efter det att Nettotobak kontrollerat Kundens ålder samt korrigerat eventuella felaktigheter av t.ex. angivet pris, leveranstid etc.


3. Kunduppgifter

Kunden måste skapa ett användarkonto för att kunna handla av Nettotobak på Webbsidan. När Kunden registrerar sitt användarkonto kommer Kunden att bli ombedd att uppge vissa personuppgifter. Kunden bekräftar att de uppgifter som Kunden fyller i är korrekta och fullständiga samt ansvarar för felaktigt ifyllda uppgifter. Information om Nettotobaks behandling av personuppgifter finns i Nettotobaks Sekretess- och integritetspolicy.

Kunden åtar sig att se till att ingen annan än Kunden kan använda Kundens inloggningsuppgifter. Kunden får inte avslöja användarnamn och lösenord för någon obehörig och ska se till att handling med uppgift om användarnamn och lösenord förvaras på ett sådant sätt att obehörig inte kan få tillgång till informationen. Kunden ska omgående anmäla till Nettotobak om det kan misstänkas att obehörig fått tillgång till Kundens lösenord. Underlåter Kunden att göra en sådan anmälan ansvarar den för alla köp som gjorts med dennes inloggningsuppgifter.

Om Nettotobak misstänker att Kunden missbrukar sitt användarkonto eller sina inloggningsuppgifter eller annars bryter mot Villkoren har Nettotobak rätt att stänga av Kunden. Nettotobak har även rätt att tilldela Kunden nya inloggningsuppgifter.


4. Pris och betalning

Alla köp på Webbsidan sker i svenska kronor (SEK). Priserna inkluderar skatt och moms om inte annat anges. Priserna inkluderar inte avgifter avseende frakt, fakturabetalning etc. vilka anges separat i kassan. Det slutliga priset bekräftas av Nettotobak i samband med att den slutliga bekräftelsen skickas till Kunden. I händelse av förändrade skatte- eller momsförhållanden eller annan sådan omständighet inträffar som Nettotobak inte råder över, har Nettotobak rätt att justera priset fram till dagen före leverans.

Kunden kan betala på sätt som anges på Webbsidan, inkluderande fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning samt direktbetalning. Alla typer av betalningssätt sker via Nettotobaks samarbetspartner Klarna (klarna.se) och dess betallösning Klarna Checkout. Vid genomförande av köp i kassan godkänner Kunden även Klarnas villkor. Klarna Checkout presenterar viss information för Kunden så snart Kunden är identifierad. Vilken information som behöver anges för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Checkout utan vid behov beroende på det betalningsalternativ Kunden har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte Kundens kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning, t.ex. banker. Sedan Kunden har identifierats uppvisar Klarna Checkout vilka betalningsalternativ som är tillgängliga. Kunden kan själv välja vilket av de betalningsalternativ    t ex faktura, direktbetalning via bank eller betalning med kort som Kunden önskar använda. Vilka alternativ Kunden erbjuds kan växla från tid till annan. Kunden kan själv välja om den vill skydda användningen av Klarna Checkout med en PIN-kod. Vår samarbetspartner Klarna som hanterar säker kortbetalning stödjer 3D Secure och är PCI-DSS certifierade.

Vid fakturabetalning gäller alltid minst 14 dagars betalningstid hos Klarna. Fullständiga betalningsvillkor finns tillgängliga i kassan.

Nettotobak förbehåller sig rätten att inte alltid erbjuda alla betalsätt samt att ändra betalsätt om det som Kunden valt av någon anledning inte fungerar vid tillfället för köpet eller Kunden inte godkänns för det valda betalsättet.


5. Erbjudanden

Nettotobak kan från tid till annan erbjuda olika typer av kampanjer och erbjudanden på Webbsidan. Specifika villkor kan gälla för dessa kampanjer vad avser exempelvis tid då kampanjen gäller och vilka varor som omfattas av kampanjen. Nettotobak förbehåller sig rätten att när som helst återkalla sådana kampanjer varvid dessa Villkor gäller utan ändringar. Nettotobak förbehåller sig rätten att neka eller ändra en Kunds beställning vid misstanke om oegentligheter i samband med Kundens utnyttjande av kampanjen eller erbjudandet.


6. Leverans och transport

Leveransen av Kundens varor sker, om inte annat anges, till den adress Kunden angivit. Normal leveranstid är 1-3 arbetsdagar från bekräftad beställning, beroende på valt fraktsätt. I kassan presenteras olika leveransalternativ och Kunden väljer själv vilket fraktbolag Nettotobak ska använda sig av för den aktuella beställningen.

Skulle någon av de beställda varorna ha en betydligt längre leveranstid än övriga varor förbehåller sig Nettotobak att dela upp ordern. Kunden kommer i en sådan situation inte debiteras några extra avgifter för efterföljande leveranser.

Om varorna är försenade mer än fem arbetsdagar har Kunden rätt att häva köpet genom att kontakta kundtjänst på e-mail eller telefon. Om Kunden redan betalat för varorna återförs beloppet till det konto som belastades vid köptillfället. Annan ersättning än återbetalning utgår normalt sett inte vid en leveransförsening.

Kostnaden för leverans beror på val av fraktalternativ, vilka presenteras för Kunden i kassan, (läs vidare om våra fraktalternativ på www.Nettotobak.com/frakt-leveranstid/

Nettotobak förbehåller sig rätten att debitera kostnaderna för den hantering som uppstår vid ej uthämtade paket (returfrakt, expeditionskostnad etc). Därför tar Nettotobak ut en avgift om 100 kr om ett paket ej hämtas ut. Försändelsen ligger hos postombudet i 7-14 dagar (beroende på fraktsätt) innan den returneras till Nettotobak. Om Kunden ångrar ett köp och vill returnera varan, behöver Kunden först hämta ut paketet och därefter returnera enligt beskrivning nedan (ångerrätt).

Risken för varan övergår till Kunden när den mottagit sin beställning från Nettotobak. Kunden åtar sig att direkt vid mottagandet undersöka varan för att verifiera att denna är riktig och felfri.


7. Ångerrätt

Kunden har i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning rätt att ångra eller returnera sin beställning inom 14 dagar från den dag då Kunden tog emot beställd vara.  Vill Kund utnyttja sin ångerrätt ska Kunden meddela Nettotobak via e-post eller telefon. Varan ska skickas i retur inom 14 dagar från tidpunkten för Kundens meddelande till Nettotobak om att Kunden önskar utnyttja sin ångerrätt.

När Kunden kontaktar Nettotobak och meddelar sin önskan att returnera sin beställning kommer Kunden att få en länk som behöver fyllas i av Kunden för att erhålla en QR-kod som fungerar som fraktetikett. Kund kan sedan besöka sitt postnordombud, visa upp QR koden och lämna in paketet (ombudet kommer att skriva ut fraktsedeln kostnadsfritt). Om Kunden använder sig av QR-koden för returfrakten står Nettotobak för kostnaden för frakten.

Kunden kan även använda ångerblanketten som Nettotobak tillhandahåller på webbplatsen här. Returnerar Kunden sin beställning på annat sätt än med hjälp av QR-koden står Kunden för eventuell kostnad för returfrakt och ansvarar även för varans skick under returfrakten.

Om Kunden redan betalat för varorna, och förutsatt att parterna inte överenskommer om annat, görs en återbetalning till det konto som belastades vid köptillfället. Sådan återbetalning görs normalt sett inom 14 dagar från Kundens ångermeddelande under förutsättning att varan kommit åter till Nettotobak alternativt att Nettotobak erhållit bevis om att varan returnerats. På det belopp som ska återbetalas har Nettotobak rätt att dra av en summa motsvarande varans värdeminskning jämfört med varans ursprungliga värde, om och i den mån sådan värdeminskning beror på att Kunden har hanterat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion.


8. Reklamation

Reklamationsrätten omfattar varor som är felaktiga enligt gällande konsumentskyddslagstiftning. Är det fel på någon vara eller om en vara saknas måste Kunden kontakta Nettotobaks kundservice via mail eller telefon inom skälig tid efter att felet upptäckts. I samband med reklamation ska beställningsnummer samt orsak till reklamationen uppges. Därtill behöver Kund mejla Nettotobak bild av den felaktiga varan. Nettotobak svarar för fel på varor inköpta på Webbsidan som har funnits vid avlämnandet och som visar sig inom tre år från denna tidpunkt. Reklamation som görs inom två månader från det att Kunden upptäckt felet anses alltid ha lämnats i rätt tid.

När Nettotobak godkänt reklamationen kompenseras Kunden. Om Kunden redan betalat för varorna, och förutsatt att parterna inte överenskommer om annat, görs en återbetalning till det konto som belastades vid köptillfället. Sådan återbetalning görs inom 14 dagar från Kundens reklamationsmeddelande.


9. Länkar på Webbsidan

Nettotobak kan länka från Webbsidan till andra webbplatser som ligger utanför Nettotobaks kontroll. Nettotobak försöker säkerställa att Nettotobak enbart länkar till webbplatser som delar Nettotobaks personuppgifts- och säkerhetsföreskrifter enligt Sekretess- och integritetspolicyn. Nettotobak är dock inte ansvarigt för skydd eller sekretess av information eller personuppgifter som Kunden tillhandahåller på andra webbplatser. 


10. Force Majeure

Nettotobak ansvarar inte för förseningar orsakade av omständigheter som Nettotobak inte kunnat råda över, såsom exempelvis allmän arbetskonflikt, krig, eldsvåda, blixtnedslag, terroristattack, ändrad lagstiftning eller myndighetsbestämmelser, tekniska problem, fel i el-/tele-/dataförbindelser eller annan kommunikation samt fel eller försening i tjänster från underleverantörer på grund av omständighet som här angivits. Dessa omständigheter ska utgöra befrielsegrund som medför befrielse från skadestånd och andra påföljder. Om någon sådan situation skulle uppstå informerar Nettotobak Kunden om sådan händelse. Har omständigheten varat längre än 2 månader har både Kunden och Nettotobak rätt att häva köpet med omedelbar verkan.


11. Villkorsändringar

Nettotobak förbehåller sig rätten att göra ändringar i Villkoren när som helst i tiden och utan Kundens föregående godkännande. Varje sådan ändring publiceras på Webbsidan. Ändringar gäller från det att Kunden har accepterat Villkoren genom nytt köp eller besök på Webbsidan alternativt 10 dagar efter det att Nettotobak informerat Kunden om ändringarna. 


12. Bestämmelsers giltighet

Om en eller flera bestämmelser i dessa Villkor är ogiltiga eller döms ut som verkningslösa av någon domstol eller tillsynsmyndighet ska detta inte påverka återstående bestämmelsers giltighet. 


13. Överlåtelse

Nettotobak äger rätt att, utan Kundens medgivande, helt eller delvis överlåta sina rättigheter och skyldigheter hänförliga till Villkoren.


14. Tvist

Nettotobaks målsättning är alltid att Kunden ska vara så nöjd som möjligt. Skulle parterna inte komma överens utan tvist uppstår, åtar sig Nettotobak att följa beslut från Allmänna Reklamationsnämnden.

Eventuell tvist ska lösas av antingen Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR).

ARN: https://www.arn.se/
Allmänna Reklamationsnämnden
Box 174
101 23 Stockholm
EU ODR: https://ec.europa.eu/odr


15. Bolagsinformation

Snusbolaget Norden AB
Östgötagatan 12
116 25 STOCKHOLM

Org.nr. 556801-3683
Momsregistreringsnummer: SE556801368301
Kontaktinformation:
E-post: [email protected]
Telefon: 020-12 73 62

Dessa villkor har senast uppdaterats 2023-05-23