• Fri frakt från 599kr
  • 4.8 på Trustpilot
Velo olika smaker

Velo smaker - Lär dig mer om varumärket

VELO var först på marknaden att lansera ett helt vitt snus. Något som skulle bli startskottet för de tobaksfria nikotinpåsar vi känner till idag. Under resan har de lanserat flera olika smaker, och i det här inlägget kan du lära dig allt om Velos smaker. Sammanfattning

  • VELO har 18 smaker
  • Mint är den mest populära smaken
  • Wild Lavender, Elderflower Spritz, och Ice Cool mini är de senaste smakerna från VELO
  • Velo hette tidigare Lyft, och Lyft hette tidigare Epok
  • Första varumärket att lansera ett helvitt snus
  • Det första vita snuset innehöll tobak fram tills det att Epok bytte namn till Lyft

Smaker på tobaksfria nikotinpåsar

Historien om Velo, börjar med Epok, som var det första helt vita snuset. Detta utvecklades under 2014, och det blev vitt eftersom tobaken rengjordes med en kemfri och vattenbaserad process. Inte nog med att snuset blev vitt, så försvann även den typiska tobaksmaken. Detta öppnade upp för en helt ny värld inom snus, där smak inte längre var begränsat till basen i produkten.

Samtidigt som Epok utvecklades och blev Lyft tillsammans med uppköpet av varumärket - byttes även den tvättade tobaken ut mot växtbaserad fiber. Detta gjorde det möjligt att tillsätta nya smaker i det vita snuset, och har i sin tur banat vägen för de olika smakkombinationer vi ser idag. Idag finns det hela 18 smaker av Velo snus, och i detta inlägg kan du lära dig mer om dessa smaker.
 

Vill du läsa mer om Velos? Läs vårt inlägg om Velos historia!


Velo snus smaker

Alla Velos smaker på snus

Mint

Mint är uteslutet den mest populära smakkategorin från VELO. Idag finns det hela 7 olika mintsmaker för att man enkelt ska kunna hitta en styrka som passar. Det finns även mintsmak på både slim såväl som mini-format.  

Om mynta: Mynta tros härstamma från den grekiska nymfen Mintha som förvandlades till växten på grund av den svartsjuke Persefone. Myntan härstammar från Asien och medelhavet och har historiskt sett använts både inom matlagning och medicin. Det är även en symbol för gästfrihet, och inom vissa kulturer används växten till att pynta hem i syfte att välkomna gäster.

Följande produkter från Velo har smak av mint:


Blomma

Blomma är en ovanligare smakkategori, och i Velos sortiment finns endast två produkter med smak av blomma. Elderflower som är en av dessa, har visat sig mycket populär bland konsumenter. Båda dessa produkter är nyheter i Velos sortiment. 


Bär

Bär är ytterligare en ovanligare smakkategori hos Velo, och idag finns endast en produkt med smak av bär. Denna produkt är Velo Ruby Berry Slim, som har en smak av röda bär.


Lakrits

Lakrits är en förekommer ofta som smak på snus, och speciellt i tobakssnus. Kryddan lakrits kommer från lakritsrot och hör till ärtväxtfamiljen. Kryddan har en lång historia, och det användes framför allt i medicin, bland annat av Alexander en store och kejsaren Julius Caesar för att motverka törst. Till Sverige kom lakrits först på 1800-talet, och har sedan dess blivit något som precis som snus, är starkt förknippat med Sverige.

I Velos sortiment finns det endast en produkt med smak av lakrits och denna är Velo liquorice som har smak av lakrits och inslag av anis och salmiak.


Frukt

Frukt är en populär smakkateogori hos VELO, och idag finns det 4 produkter i kategorin. Samtliga är kombinationer med andra smaker, exempelvis spicy pineapple, som både har smak av ananas samt hetta från chili.


Kaffe

Kaffe är en smakkategori som kontinuerligt växer med nya kombinationer. Enligt en etiopisk legend, upptäcktes kaffet av en fåraherde. Plötsligt fick hans getter massvis med energi, så pass mycket att de började dansa. Detta var efter att de hade ätit kaffeträdets frukter. Fåraherden tog med sig dessa frukter till en munk i ett kloster, som av mindre intresse kastade frukterna i eldstaden. En lukt började sprida sig som lockade andra munkar. De prövade sedan att rosta bönorna, för att sedan mala och blanda ner dom i vatten. Det är sagan om första koppen kaffe!

I Velos sortiment finns dock endast en produkt med smak av kaffe, och detta är Velo Creamy Coffe som kommer i Mini-format och stark styrka.


Övriga smaker

Övriga smaker är samtliga smaker som ej hör till en av de ovanstående kategorierna. I Velos sortiment finns endast två produkter med övriga smaker, och dessa är:


Vi besvarar frågor om Velos smaker!