• Fri frakt från 599kr
  • 4.7 på Trustpilot

Ettan Snus

Komplett utbud av klassiska Ettan snus. Hitta Ettan Portion, Ettan Lös och Ettan White. Köp Ettan snus med snabb och smidig leverans hem till dörren!

Läs mer om Ettan
Ettan är ett av Sveriges äldsta snusmärken. Ettan snus har ett recept där endast tobak, salt och vatten används för att framställa snuset.
Ettan Portion Ettan Portion Ettan Läs mer

Ettan Portion från Ettan erbjuder rökig tobakssmak med toner av malt och mörk choklad. Formatet är normal med 24 portioner per dosa, kategoriserad som Original Portion.

469,90 kr (46,99 kr/st) Köp
Ettan Lös Ettan Lös Ettan Läs mer Ettan lössnus är originalet från 1822 som har en tobakskaraktär med inslag av rök, hö och malt, samt aningen mörk choklad. Ettan är ett medelkornigt lössnus. 604,90 kr (60,49 kr/st) Köp
Ettan Vit Portion Ettan Vit Portion Ettan Läs mer 479,90 kr (47,99 kr/st) Slut i lager
Just nu visas 3 av 3 produkter

Ettan snus

Ettan snus ägs av Swedish Match och är ett av Sveriges äldsta snusvarumärken. Under 1822 grundade Johan Löfgren Ettan, men då under namnet Ljunglöfs no.1. Ettan finns idag som original portion, vit portion och lössnus.


Ettan snus - historia och utveckling

Ettan grundades av Jacob Fredrik Ljunglöf under 1822. Jacob hade en teori om att snuset kunde framställas utan fermentering, och på så sätt skulle det både smaka bättre och produceras i högre takt. Efter flera experiment skapades Ettan snus som var revolutionerande för sin tid. Det sägs att Ettan fortfarande följer sitt originalrecept.


Ettan snus - format

Idag finns Ettan i tre format och mer om dessa kan du läsa nedan. Dessa format består av:

  • Original portion
  • Vit portion
  • Lössnus

Ettan snus portion

Ettan portion är det traditionella tobaksnuset som består av en prilla med tobak som man placerar under läppen.


Ettan snus vit portion

Ettan snus producerar även Ettan vit portion, som är en senare version av snus som inte efterfuktats. Detta bidrar till det vita utseendet.


Ettan lös

Ettan finns även som lössnus under namnet Ettan Lös som du själv packar till portioner för att lägga under läppen.  


Ettan snus smak

Smakprofilen i Ettan består av tobak, rök, hö och mörk choklad.


Ettan snus styrka

Nikotinhalten i Ettan snus varierar mellan 8 mg/g för vit portion, 7,5 mg/g för lössnus, och 8,5 mg/g för original portion.


Ettan snus pris

Priset på Ettan snus varierar och detta beror på den förpacknignsstorlek du väljer.