• Fri frakt på köp över 399kr
  • Störst sortiment online

Oliver Twist

Portionsbitar är små, diskreta bitar med olika smaker, och de används på samma sätt som snus.
Oliver Twist portionsbitar är tillverkade av hela tobaksblad som innehåller en helt naturlig mängd nikotin. Du placerar portionsbiten mellan käken och kinden, låt den sedan vara i fred så frigörs en del av nikotinet och tillfredsställer ditt behov av nikotin. Om du vill ha extra nikotin och smak, så tuggar du lite lätt ett par gånger på portionsbiten.

Nikotin är en naturlig beståndsdel i tobaksplantan och innehållet i Oliver Twist produkter kommer enbart från tobaksbladen. Som extra kvalitetssäkring levereras alla portionsbitar i askar med små vakuumförpackade paket bestående av plast och aluminiumfolie. Det garanterar att portionsbitarna inte torkar ut och tappar smak. För att bevara fukten i portionsbitar ska den öppnade påsen förvaras i asken.

Råvaror

Endast den absolut bästa tobakskvaliteten används vid tillverkningen av Oliver Twist portionsbitar. Våra leverantörer är utvalda bland de främsta tobaksodlare och varje enskilt tobaksblad som vi tar emot granskas noga för att garantera en jämn kvalitet som lever upp till våra höga krav.

Att spinna en tobakssträng

När tobaken har köpts in kommer den i stora lådor och strippas vilket är facktermen för att ta bort stjälken från tobaksbladet. Blad efter blad rullas in i varandra till en lång sträng. Varje portionsbit består av några få cm2 av ett enda tobaksblad. När man är färdig med en tobakspastill kan man veckla ut den och se att den består av ett stycke. Det handler om hantverk.

Strängen av spunnen tobak skärs i små bitar och tillsätts just den sås som ger varianten dess speciella särprägel. Det är viktigt att smaken är lika från gång till gång. Så det är ett stort förarbete som ligger bakom den unika smakupplevelse man får när man använder Oliver Twist.

House of Oliver Twist har helt medvetet valt att bevara de gamla hantverkstraditionerna, eftersom det ger en helt unik produktkvalitet. Det innebär att produkterna fortfarande tillverkas för hand, precis som en bra cigarr.

Twistad portionsbit

Portionsbitarna benämns som tuggtobak eller muntobak.
På engelska prater man om ”a twist of chewing tobacco”.
Twist är beteckningen för den finaste och tunnaste tuggtobaken.

Gammaldags tuggtobak var mycket större än i dag och inte lika tilltalande.
Dagens portionsbitar är ganska små och framställda av ett enda stycke tobak,
och därmed ligger kvaliteten på samme nivå som hos en rullad cigarr.

Även om portionsbitarna kallas tuggtobak ska den inte behandlas som tuggummi.
Man kan ibland låta tänderna pressa lite extra smak ur bitan.
En portionsbit räcker gott och väl en timme eller två.

Handspunna portionsbitar är en sällsynt specialitet.
Att prate om tobak med själ är ingen överdrift – det finns inte två bitar som är helt identiska.
Oliver Twist finns i sju olika varianter, alla med sin egen unika smak.

Oliver Twist Original/7 G Oliver Twist Original/7 G Oliver Twist (12) Läs mer Orginal Kryddad och med smak av äkta engelsk lakrits. Med en karakteristisk röksmak. Sockerinnehållet per tobakspastill är i genomsnitt 0,01 gram. Nikotininnehållet i Original är per tobakspastill i genomsnitt 6 mg baserat på en genomsnittlig fuktighet på 27 procent. Endast en liten del av nikotinet upptas under användning, och när du tar ut tobakspastillen innehåller den fortfarande nikotin. 49,90 kr   Köp
Oliver Twist Tropical/7 G Oliver Twist Tropical/7 G Oliver Twist (15) Läs mer Tropical Med smak av anis. Sockerinnehållet per tobakspastill är i genomsnitt 0,06 gram. Nikotininnehållet i Tropical är per tobakspastill i genomsnitt 5 mg baserat på en genomsnittlig fuktighet på 27 procent. Endast en liten del av nikotinet upptas under användning, och när du tar ut tobakspastillen innehåller den fortfarande nikotin. 49,90 kr   Köp