• Fri frakt från 599kr
  • 4.8 på Trustpilot
Tobaksfritt snus som smakar snus

Tobaksfritt snus som smakar snus

Tobaksfritt snus, eller vitt snus, finns i flera olika smakkombinationer idag. Från mer förekommande smaker såsom lakrits, till mer ovanliga smaker som godis. Det är dock svårare att hitta ett vitt snus som smakar traditionellt snus. I det här inlägget har vi därför listat vitt snus som har en mer neutral tobaksliknande smak.Vitt snus och smaker

Smaksättning i snus har alltid funnits, men, det dominerades länge av tobakbasen i traditionellt snus. Tillsammans med lanseringen av det första White-Portion snuset, med en tvättad tobaksbas, kunde nya smaker tas fram. Detta eftersom tobakssmaken försvann när tobaken tvättades. Detta skulle med tiden utvecklas, och basen skulle med tiden ersättas med växtbaserad fiber. Detta blev de tobaksfria nikotinpåsar vi känner till idag, med flera möjligheter när det gäller smaksättning.

Vill du lära dig mer om vitt snus? Läs vårt inlägg där vi berättar allt du behöver veta om vitt snus!


Tobaksfritt snus och tobakssnus

Idag är mint uteslutet den mest populära smakkategorin för tobaksfria nikotinpåsar. Detta har lett till att flera sorter såväl som olika variationer av mintsmaker har lanserats på marknaden.

Många snusare har av olika skäl förflyttat sig från det traditionella snuset till nikotinpåsar, bland annat eftersom det tobaksfria snuset upplevs fräschare och inte missfärgar tänderna. Men, för en person som har snusat traditionellt snus under längre tid, så är kanske inte mint- eller fruktsmaker att föredra. Av denna anledning hade det kanske upplevts som en lättare övergång om nikotinpåsarna är av tobakskaraktär.

Av samma anledning väljer vissa som vill sluta snusa ett helt tobak- och nikotinfritt snus, exempelvis från varumärket LEWA. Detta eftersom det kan underlätta abstinensen genom att ha något under läppen, precis som när man snusade.

Funderar du på att sluta snusa? Läs vårt inlägg om hur du slutar med snus – steg för steg.


Tobaksfritt snus som smakar tobakssnus

Med det sagt, finns det tobaksfritt snus med en mer neutral smak av tobakskaraktär idag. Det skulle dock dröja innan dessa lanserades på marknaden. På senare tid har flera sorters vitt snus med tobakssmak lanserats. Vi listar några av dessa nedan.

  • Lundgrens Dunge
  • Lundgrens Äng
  • ZYN Gold Mini Dry
  • XR Free from Tobacco