prillan-los-norrland

Snussats Prillan Norrland 1KG

229 Kr

produkt information för Snussats Prillan Norrland 1KG

Prillan Norrland är en ljus tobaksblandning med en något mildare smak. Den är finmald vilket gör den mycket kramvänlig. Ger ca 55 dosor med lössnus.

OBS! Ingredienserna ingår inte, du hittar dem här: Kemikalier

vector checkbox 1-2 Dagar leverans | 30 dagars fatkura utan avgift | Fraktfritt över 999:-

Vi finns för att hjälpa !

Har du några frågor om produkten Snussats Prillan Norrland 1KG eller en något du undar över finns vi på


Öppettider:

vardagar: 10:00 - 18:30

Lördag: 10:00 - 16:00

Prillans Recept. (Recepten kan skiljas från de olika varianterna, vi rekommenderar att du alltid följer recepten som medföljer)

1. Börja med att stätta ugnen på 90 grader. Kontrollera för säkerhets skull temperaturen i ugnen med en termometer. Våra burkar och lock är certifierade för 120 graders värme.

Lös sedan upp påse nr1 (natriumklorid) med 1 liter varm vatten. Häll detta i en hink tillsammans med tobaken. Blandas noga, helst med elvisp.

2. Häll nu snusmassan i dom båda plastburkarna, platta till massan med en sked lagom hårt. Sätt på locken så dom blir helt tätslutande. Ställ in burkarna i ugnen på ett galler
och låt stå i 24 timmar.

3. Nu tas burkarna ut för att hällas över i hinken. Lös upp påse nr2(natriumkarbonat) med 5 deceliter varmt vatten som du häller i hinken. Blanda återigen med elvispen. Sedan skall
massan tillbaka i plastburkarna igen, med locken helt tätslutande. Sätt nu in burkarna i ugnen en gång till i 12 timmar.

4. Snusmassan har nu varit i ugnen i 36 timmar och tages ut för att svalna. Denna processen kan liknas vid en pastörisering.

5. Nu skall snusmassan tillbaka i hinken en sista gång och du tillsätter påse nr3 (glycerol/propylengglykol) som du med hjälp av elvispen blandar väl. Om man vill smaksätta sitt snus med någon
arom är det nu man skall blanda i detta och rör om ordentligt. Prillans snus aromer hittar du här: Snusaromer. Det är spännande att prova sig fram med olika smaker eftersom du då själv bestämmer
hur just ditt snus skall smaka.

6. Snuset är nu färdigt, men först efter 5-7 dagar i kyl har det fått sin fulla mognad och sin karaktäristiska arom och smak.

TIPS: När du skall använda elsvipen är det lämpligt att vara under köksfläkten eller på balkongen då man redan på ett tidigt stadium kan känna doften av snus. Värmen kan variera i olika ugnar då kan man ändra vattenmängden minimalt så att fuktigheten blir perfekt. Ställ alltid plastburkarna på ett galler i ugnen, då kan värmen cirkulera bättre.

 • Ronnie
  2017-12-05

  Perfekt snus!

  Bra och fin tobak om du vill ha den ungefär som ettan

  • | Rapportera missbruk

 • Eva
  2017-11-14

  Bra pris

  Absolut det billigaste snuset!!

  • | Rapportera missbruk

 • Anders
  2017-09-27

  Funkar som den är

  Trevlig och diskret smak, har provat den helt utan essenser och den funkar finfint.

  • | Rapportera missbruk

Visa fler

Skriv din recension

Recept Prillan Snussats 1KG

Denna bruksanvisning om hur man gör eget snus är för Prillan Snussats 1KG

Ladda ner (2.03M)

Prillans produkter gör det möjligt att snusa och röka för cirka 8 kr per dosa eller paket. "Prillan" erbjuder råtobak av hög kvalitet för beredning av snus och röktobak, samt alla nödvändiga tillbehör för dessa ändamål.

Prillan