• Fri frakt från 599kr
  • 4.7 på Trustpilot
Kärleksråd snusare

Kärleksråd till en snusare

Det är säkerligen många av oss som ska fira alla hjärtans dag, och det inkluderar såklart snusare. Inför kärlekens dag genomförde vi en undersökning för att lära oss mer om snus, dejting och relationer. Lär dig om våra bästa kärleksråd till en snusare!Introduktion

Den 14e februari firar vi kärlekens dag. Du kanske redan har en dejt planerad, och har inför den stora kvällen påbörjat förberedelserna, exempelvis genom att tända ljus och värma ugnen. Som snusare kanske du även tömmer askkoppen på alla använda prillor. Vi undviker ju helst att prillorna mitt under dejten slinker ut på middagsbordet bland det dyra rödvinet och den nystekta ryggbiffen, eller hur?

Men, det fick oss faktiskt att undra - hur ser egentligen kärlekslivet ut för sen snusare? Är det något annat man som snusare bör tänka på innan man bjuder på dejt? Vi har tagit reda på svaret och här kan du lära dig mer om våra kärleksråd till en snusare!


Bakgrund

För att lära oss mer om hur snusare ska tänka i samband med dejting och relationer, skickade vi ut en undersökning den 30e januari. Den första delen av undersökningen tog reda på hur vida respondenten kunde tänka sig dejta eller vara tillsammans med någon som snusar portionssnus, snusar lössnus, använder nikotinpåsar, röker eller använder vape. Den andra delen av frågeställningen bestod av olika påståenden som exempelvis ”jag har upplevt att min partner/dejt reagerat på att jag inte tömt askkoppen”. Svaren kommer från 889 respondenter med jämn fördelning mellan kön, ålder och geografi. Dessa svar har använts som grund till denna artikel.


Kärleksråd till en snusare

1. Som snusare får du fler dejter än en rökare - Men, du får inte lika många dejter som en användare av nikotinpåsar.

Av resultaten kan vi se att 90 procent kan tänka sig vara tillsammans med / dejta någon som snusar. Detta är en stor kontrast till rökning, som endast 37 procent av respondenterna kunde tänka sig. Men, allra flest kunde tänka sig vara tillsammans med / dejta någon som använder nikotinpåsar, med 94 procent.
 

2. Borsta tänderna innan dejten – Det ökar chansen för en eventuell kyss!

Enligt resultaten ser vi att flest upplevt att sin partner/dejt tyckt lukten var den mest negativa aspekten av snus, med 17 procent. Det var dock förvånansvärt få som hade upplevt att sin partner tyckt det är ohygieniskt/ofräscht/ohälsosamt, endast 7 procent. Trots detta var det hela 11 procent som upplevt att dejten inte velat kyssas alls. Detta kan säkerligen bland annat bero på lukten, så passa på att borsta tänderna innan dejten kommer!
 

3. Töm locket på alla använda prillor – Det må se ut som ett abstrakt konstverk, men uppskattas tyvärr av få.

Enligt undersökningen var det en av tio svarande som upplevde att sin partner/dejt klagat på snusprillorna ligger där de inte ska. I tillägg var det även 8 procent som upplevt att sin partner/dejt klagat på att snusdosorna ligger överallt. Så, se till att flytta undan alla dosor och prillor innan dejten anländer!
 

4. Ta ut snuset innan du somnar – Bruna fläckar är knappast ekvivalent med romans

Även om fler upplevt att sin partner klagat på att prillorna ligger överallt, så är det faktiskt nära en av tio som upplevt att sin partner inte gillat att de sover med snus inne. Se därför till att ta ut prillan innan du somnar för att undvika bruna fläckar på kuddarna när ni vaknar dagen efter.
 

5. Bjud på snuset! – Det kanske blir ett intressant samtalsämne när nervositeten börja ta över

Inte nog med att du är en trevlig dejt som bjuder, var det faktiskt hela 14 procent som upplevt att sin partner/dejt tyckt om att de bjuder på sitt snus. Dessutom var det faktiskt 7 procent som tyckte att det var ett intressant samtalsämne.
 

6. Dubbelkolla med din dejt om det är ok att du snusar – Även om fler inte upplevt att det påverkat relationen negativt, är det kutym att alltid dubbelkolla.

Av resultaten kan vi se att 66 procent inte upplevt att relationen påverkats negativt. Det var dock 55 procent som har upplevt att det påverkat relationen.


Skiljer sig resultaten mellan män och kvinnor?

Resultaten tyder på vissa skillnader mellan män och kvinnor:

Av de negativa aspekterna av snus skiljde sig resultaten mest gällande lukten, då 27 procent av män att sin dejt/partner tyckt illa om lukten, medan endast 7 procent av kvinnor upplevde samma. Det skiljde sig även mycket mellan män och kvinnor hur vida sin partner/dejt upplevt att de inte velat kyssas på grund av snuset, med endast 7 procent för kvinnor respektive 16 procent för män. Även fler män upplevde att sin partner/dejt inte uppskattat att de sover med snus inne, med 14 procent för män kontra 4 procent för kvinnor.

Av de positiva aspekterna liknade sig resultaten mer, och här kan vi se att fler kvinnor har haft dejter/partners som uppskattade att det bjöds på snus, med 17 procent kontra 10 procent för män. Fler män upplevde även att sin partner/dejt att sin partner tyckt att snuset var attraktivt, dock med endast 2 procent skillnad. Ungefär lika många tyckte dock att snus var ett intressant samtalsämne.