• Fri frakt på köp över 399kr
  • Störst sortiment online
Tursitexplosion På Kuba

Tursitexplosion På Kuba

Under juni exploderade turismen till Kuba. Om du har några planer att ta en semesterresa till cigarrernas hemland så har vi allt du behöver veta om landet här!


Under Juni månad så exploderade antalet Amerikanska turister till och 68 000 resenärer tog sig från Amerika till Cuba för att uppleva landet. Detta är en 5 procent ökning sen tidigare år.

Förutom en otrolig cigarrkultur kan Kuba bjuda på utmärkt matupplevelser och en vacker miljö. Kuba är även känt för sin exklusiva rom som går hand i hand att avnjutas med en cigarr. Rom är faktiskt en av dom vanligaste spritdryckerna i världen och tillverkas av sockerrör för att sedan destilleras och sen lagras på ekfat.

Tursitexplosion På Kuba

Men man åker inte till Kuba för romen utan för cigarrerna, Bolivar, Cohiba, Jose L Piedra, Montecristo, Romeo y Julieta är bara några av dom ciggar märkena som tillverkas på den relativt lilla ön. Förutom att besöka tillverkarnas fabriker bör man även besöka odlingarna där tobaken frodas. Vuelta Abajo är världens mest välkända område och har dom bästa förhållandena för att odla tobak med en rik och komplex smak. Härifrån kommer majoriteten av tobaken som används i kubanska premium cigarrer. 

Förutom det vackra landskapet som tilltalat både rökare och ickerökare kan man besöka gårdar och lära sig hur tobak odlas och hur mycket jobb som verkligen krävs för att hålla en global industri igång, året runt.

Men då Kuba är ett fattigt och litet land så har den nya turismen uppmuntrat befolkningen att ta hutlösa priser för mat, souvenirer och boende. Ett hotellrum i Havanna kan kosta upp mot 600-700 (5500kr) dollar och transporter med taxi och droska har fått många turister att överväga Kuba som ett möjligt turistmål.

Men vill man uppleva  cigarrens hemland så finns det ingen tvekan om saken, Kuba är ett otroligt resmål som man inte får missa.