Varumärken

Alla A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Alec Bradley


Alec Bradley

Ett relativt ungt cigarrföretag som startades 1996 av Alan Rubin. Alec Bradley har rönt stor framgång med många utmärkelser och kommer ofta mycket högt i cigarrtidningarnas betygslistor. I Sverige finns det tre olika serier, samtliga producerade i Honduras.

Black Market 

I dessa välbalanserade cigarrer finner man en blandning av krydda och krämiga toner. Tillverkad av Nestor Plasencia i Honduras. Cigarrerna består av honduransk tobak, ett omblad av Sumatra typ rullat i ett härligt mörkt maduro-täckblad. Cigarrerna i denna serie har en mediumfyllig styrka. 

Prensado

När denna serie kom ut på marknaden blev de genast mycket omskrivna. År 2011 utsåg tidningen Cigar Aficionado Prensado till årets bästa cigarr. Prensado är en blandning av Corojo-tobak från Honduras som tillsammans med annan tobak från Nicaragua och Honduras skapat denna fullträff. Som namnet antyder är Prensado-serien boxpressad. Cigarrena i denna serie är ganska kraftfulla med med en mjuk karaktär. Rostade toner med inslag av kaffe och peppar som följer med genom hela upplevelsen.

Sanctum

Den senaste serien från Alec Bradley har precis som de flesta andra serier fått lysande betyg. Sanctum är en blandning med inlaga av tobak från Colombia, Nicaragua och Honduras. Ombladet är från Costa Rica omgivet av ett Corojo täckblad från Honduras. medium till fylliga i styrka. Karaktären är en ökande resa med inslag av vitpeppar, kanel, vanilj och en nötig eftersmak.

 

2Visa produkt

AVO


Det här utmärkta varumärket, som skapats av den berömda kompositören, musikern och cigarrkunnare Avo Uvezian , innehåller nu en rad super-premium rök som passar alla smaker.

2Visa produkt

Brobergs


Brobergs är ett företag med rik historia som sträcker sig tillbaka till 1881. Sen lång tid tillbaka har man fokuserad på sin sin kärlek till tobak i alla dess former och utförande och idag förfogar man över ett stort sortiment utav världskända cigarrer, piptobak, accessoarer mm

2Visa produkt

Camacho


Camacho

(Honduras)

Camachos historia börjar 1961, när Simon Camacho tvingad till exil från Kuba, öppnar en cigarrfabrik i Miami. Där producerar han cigarrer på tobak från Mellanamerika, framförallt Nicaragua. Dessa cigarrer vann snart ryktbarhet även utanför USA. 1990 dör Simon Camacho och fem år senare kommer familjen Eiroa in i bilden. Familjen Eiroa har varit aktiv inom tobaksodling sedan tidigt 1900-tal då Generoso Eiroa, ursprungligen från Galicien i Spanien, startade sina första plantager. Efter Castros revolution och den därpå följande nationaliseringen av tobaksplantager, blev änkan efter Generoso och deras tre söner tvingade att lämna Kuba utan några tillgångar förutom sitt namn. De slog sig ner i Tampa, Florida. En av de tre bröderna, Julio, reste 1963 till Honduras på uppdrag av Angel Oliva, en annan mycket välrenommerad person inom cigarrvärlden. Efter något år bestämde sig Julio för att bli självständig. Ett beslut som skulle visa sig förändra historien kring Honduras som tobaksproducent. Med stora regeringsprojekt i botten, lades grunden för de omfattande plantager i Honduras som idag tillhör familjen. 1980 återvände Eiroa till USA och etablerade Caribe Imported Cigars i Miami. 1995 köptes Camacho Cigars av familjen Eiroa och man bytte ursprung på tobaken i Camacho cigarrerna från Nicaragua till Honduras. Den 1 oktober 2008 blir Camacho Cigars en del av Oettinger/Davidoff Group. Nu tar märket nästa steg med en total förändring av hela serien, Camacho - The Bold Standard. Blandningar är i princip desamma som tidigare men med några finjusteringar och ett helt nytt kraftfullt utseende. Camacho-cigarrerna produceras idag i Danli (Honduras) och består av ett flertal serier, där vi på svenska marknaden kan erbjuda fem av dem;

Connecticut

Med sitt täckblad från Ecuador av connecticut-typ har denna serie en lite mjukare och lättare stil än övriga cigarrer i Camacho-sortimentet. Övrig tobak i cigarren är en blanding av Corojo och annan honduransk tobak.

Corojo

Elegant-Klassisk-Aromatisk -"Världens enda äkta corojo-cigar" Karaktär: Full arom, full styrka, kryddighet

Criollo

I grunden samma blandning som den berömda Corojo-serien men här har cigarrerna fått ett täckblad av Criollo. Det har gett en cigarr med fyllig styrka och kryddiga toner men med ett tydligt krämigt och mjukt inslag.

Ecuador

Habano täckbladet från Ecuador är unikt i färg, känsla och smak. I denna serie har denna tobak fått chans att spela fullt ut. Med i blandningen hittar man också brasiliansk Mata Fina och två kraftfullare tobakstyper från Honduras och Dominkanska Republiken. Cigarrerna startar med en tydlig pepprighet som snabbt klingar ut. Därefter kompletteras kryddigheten med en blommig fräsch ton.

Triple Maduro

Världens första 100% maduro cigarr, en unik blandning av extra fermenterad maduro tobak! Karaktär: Rik full arom, medium-full styrka

Machitos

Lite mindre cigarrer i petit panetela format. Finns i blandningarna - Connecticut, Corojo & Criollo

3Visa produkt

CAO


CAO

Namnet CAO står för initialerna för grundaren Cano A. Ozgener. Ozgener kommer ursprungligen från Armenien men hamnade så småningom i USA. Märket CAO skapades redan 1968, med varierad succé. Det var först i samband med den stora ökningen av cigarrintresset i världen under mitten av 1990-talet märket verkligen slog igenom. CAO utmärker sig idag för dels sin höga kvalitet men också för att tänja gränserna när det gäller presentation och nytänk i sina cigarrers tobaksval. Det är mycket vanligt att CAO cigarrer innehåller tobak från många olika ursprung. Vi för idag fyra olika serier från CAO;

Brazilia

Efter många års sökande efter det finaste brasilianska täckbladet hittade CAO till slut vad det letade efter. Tillsammans med omblad och inlaga från Nicaragua har CAO skapat en mycket aromatisk cigarrserie med en exotiskt kryddig karaktär med viss nötighet.

Colombia

CAO har som cigarrmärke alltid varit i frontlinjen när det gäller utveckling av nya cigarrer. Den senaste serien Colombia är inget undantag. En del av blandningen har hämtats från de bergiga kustlandskapen i Colombia där en gammal art av tobak kallad Ica Mazinga varit odlad sedan så långt tillbaka som 1820. Just denna tobak är riktigt mjuk och elegant med utmärkta brandegenskaper. För att skapa än en mer spännande blandning har man adderat lite brasiliansk tobak i inlagan. Ombladet är från Kamerun och ytterst hittar man ett gyllene täckblad från Honduras odlat i Jamastran dalen. Cigarrens karaktär är genomgående mjuk med toner av nötighet, kaffe, läder och en svag sötsalt touch. Serien har en styrka mellan mild till medium.

Flathead

Cigarrerna i serien har alla namn med anknytning till klassiska bilmotorer – Vad sägs om den kraftigt stora Big Block, den klassiska robuston Camshaft eller den mer eleganta panatellan Piston. Det är inte bara namnen som gör cigarrerna speciella. Rent visuellt slås man av deras platta boxpressade form och den mycket kantiga spetsen, vilket gör dem än mer spektakulära. Blandningen skäms inte heller för sig. Basen i cigarren består av tobak från Nicaragua och Dominikanska Republiken med ett omblad från Ecuador av arten Connecticut Habano. För att balansera cigarrens kryddiga bas finns sedan ett Connecticut Broadleaf av madurotyp som med sin sötma balanserar karaktären.

Pilón

CAO har alltid varit känt för att de flyttat utvecklingen av cigarrer framåt. Detta har gällt både cigarrernas karaktär men också framställning och förpackningar. Med den nya serien Pilón gör man precis tvärtom och går tillbaka i historien och använder sig av tekniker från förr. Det som är unikt med dessa cigarrer är att de använt en gammal, ej längre använd fermenteringsteknik – the circular pilon, där man för hand cirkulerar tobaken under fermentering för en jämnare temperatur. Detta är en mycket tidskrävande process. Tobaken i cigarrerna kommer från Nicaragua med ett vackert mörkt täckblad av typen Habano från Ecuador. Styrkan ligger kring medium med en kraftfull arom i ett spektrum från nötighet och kakao till kryddighet och peppar.

4Visa produkt

Catch


Catch snus introducerades till Svenska marknaden 1984 av Swedish Match som är en industrikoncern med inriktning mot snus, cigarrer och tuggtobak. Catch var först med att introducera portionssnus som inte smakar som traditionell snus.

7Visa produkt

Coobra


Coobra är ett varumärke som tillverkar råtobaksspill som kan användas för göra eget snus och cigaretter. Brett sortiment inom råtobaksspill och snusaromer. 

30Visa produkt

Cuthof


År 1994 startade Cuthof AB sin tobaksverksamhet. Affärsidén är att importera ”råtobak” vilken inte är skattepliktig enligt LTS och att utan beredning eller förädling sälja råtobaken i olika sorter, storlekar och former för den enskilde  egen beredning och konsumtion av tobak för cigarettrullning, pipa eller snus.

36Visa produkt

Davidoff


Davidoff är ett märke som främst är känt för sina tobaksprodukter, såsom cigarrer, cigaretter, cigariller och pip-relaterade produkter. I cigarrerna används mild, medium och stark tobak (Olor DominicanoSan Vicente ochPiloto Cubano), som kommer från Cibaodalen, Santiago

39Visa produkt

Digger


Digger pipan kännetecknas av att den har utbytbar kopp för enkel rengöring. Samt att den kan stå utan stöd då den
har plan botten Finns i många olika färger med böjt eller rakt
skaft. Finns även med långa skaft. Tillverkad i Frankrike

22Visa produkt

Dunhill


Anrik engelsk företag som i över 120 år försett livsnjutare med olika tobaksblandningar i form av piptobak och olika exklusiva cigaretter.

5Visa produkt

Ettan


Ettan utvecklades av snusfabrikör J F Ljunglöf i början av 1800-talet och har en tobaksnära smak. Ettan lös innehåller samma ingredienser och bör ha smakat på samma sätt sedan 1822.

En riktig klassiker.

3Visa produkt

Gamucci


Gamucci är en engelesk tillverkare av E-cigaretter och olja till dessa. Anses tillverka de bästa filter baserade E-ciggen på marknaden.

12Visa produkt

General Snus


General Snus (tidigare kallat Generalsnus) framställdes av Swedish Match år 1866, men redan 4 år tidigare jobbar Snusfabrikören Johan A Boman med att blanda och hitta den perfekta snuset som vi idag hittar i en mäng olika snus doser. men år 1915 tog det statliga AB Svenska Tobaksmonopolet över receptet. Snuset innehåller bland annat tobak, salt och aromämnen, däribland bergamottolja. General är Sveriges mest populära snus märke och sålde år 2002 över 193 miljoner dosor. Själva ordet General kommer ifrån ordet "generell", det var populärt för tobakshandlare att inte sticka ut med sitt namn och därmed blev namnet "generalsnus" ett ganska självklart varumärke.

16Visa produkt

Geosbell


Geosbell tillverkar cigaretter, råtobak och tillbehör till gör eget cigaretter.

7Visa produkt

Göteborgs Prima Fint


Göteborgs Prima Fint finns enbart som lössnus, med mörk tobakskaraktär med inslag av rök, samt aningen torkad frukt och nypon.

Ett lössnus gjort av mald tobak som formas till en prilla av valfri storlek för en snabb och kraftig smakrelease. Varumärket har funnits i sortimentet i hundra år.

Snuset lanserades 1919.

1Visa produkt

Göteborgs Rapé


Göteborgs Rapé är en av Sveriges mest kända snussorter och har funnits på marknaden i nära 100 år. Den ljusa tobakskaraktären med tydliga inslag av enbär, citrus och lavendel gör att Göteborgs Rapé skiljer sig från andra snusvarumärken.

7Visa produkt

gotlandssnus


Gotlandssnus har fyra generationer av snuserfarenhet, något som ger Gotlandssnus en bra förutsättningar för att kunna tillverka kvalité snus. Gotlandssnus har sitt säte och fabrik i i Roma på Gotland. Märken som Gotlandssnus tillverkar är: Jakobsson's, Säsongssnus, Qvitt och självaste VD:en för Gotlandssnus egna varumärke "Henrik Jakobsson".

1Visa produkt

Granit


Granit familjen är ett snus med stark tobakskaraktär. Tillverkare av Granit är Fiedler & Lundgren som också tillverkar Lundgrens, Mocca och Knekt.

9Visa produkt

Grov


Grov är ett grovmalet snus. Grov även i karaktär och tobakssmak. Grov har använts som varumärke sedan år 1872, då med originalet Lös. Grov Original Portion lanserades 1983 och tjugo år senare kom Grov White Portion. Senaste tillskottet är Grov Stark Portion från 2013.

Redan tidigt delade man in snuset i olika grovlekar på malningen. Det kunde vara fint eller grovmalet. I Grov är det en tobaksnära smak, tillsammans med den grova malningen, som sätter karaktären.

4Visa produkt

Haddok


Haddok är ett varumärke framtagen för tillverkning av eget cigaretter och snus.

5Visa produkt

Highstar


3Visa produkt

Icetool


Icetool är ett företag som tillverkar snygga tillbehör för snusare, speciellt lössnusare.
Icetool tillverkar portionsverktyg som underlättar och ger dig en perfekt formad prilla under läppen.
Snygg och väl framtagen design med olika färger. 

Icetool tillverkar snygga metaldoser för förvaring av snus, skandinavisk design med rostfritt och aluminium material. 

Högkvalitativa Icetool-produkter har utformats i Helsingfors på 62.4302 ° N, 247271 ° E.
Efter kompromisslös produktutveckling erbjuder vi världens bästa och älskade snustillbehör.

Att forma en prilla under din läpp har aldrig varit enklare. Mäta antal mängd och skjut upp det underläppen. Icetool-portioner gör den perfekta prillan från lös snus varje gång. Smidig och elegant design - 'For Stiff Upper Lip Clan.'

Icetool är väldigt enkelt att underhålla och hålla ren. Tvätta det under rinnande varmt vatten samt se till och smörja in o-ringen med vegetabilisk olja.

5Visa produkt

Islay Whiskey Snus


Islay Whiskey Snus är ett samarbete mellan Conny Andersson och GN Tobacco. Resultat är en av marknadens mest exklusiva snus. Ett snus gjort med kärlek. Fler smaker är på ingång.

1Visa produkt

Jakobssons


Jakobsson's är ett gotländskt premiumsnus. Snuset finns i en rad olika smaker. Kvalitén märks tydligt på både doft, styrka och smak. Tillverkades första gången 2002.

6Visa produkt

Kaliber


Kaliber är ett enkelt portionssnus som finns i fem olika sorter: Kaliber Vit Portion och Kaliber Original portion som lanserades år 2011, Kaliber Vit Special och Kaliber Extra tobakssmak som lanserades år 2013 samt Kaliber Vit Salmiak som lanserades år 2014. Kaliber har en ljus tobakskaraktär med inslag av örter och citrus, samt aningen granatäpple.

7Visa produkt

Kapten


Kapten är ett nytt snus, men låt dig inte luras av de! Utvecklingen av snuset är baserats på kunnande som förvärvats av 5 generationers erfarenhet tillverkning av tobak. Kapten är ett traditionellt snus med en modern smak.

16Visa produkt

Kickup


Kickup är det ledande varumärket på de marknader där konsumenten är aktiv, hälsomedveten, motionerar regelbundet, studerar eller har ett krävande yrke, både mentalt och/eller fysiskt.

Den gemensamma nämnaren är att de bryr sig om hur olika ämnen påverkar kroppen, dess energi nivåer och prestanda. Helt fritt från tobak och nikotin.

7Visa produkt

Knekt


Knekt tillverkas av Fielder & Lundgren. Knekt finns i både original, vit och lössnus.
Fielder & Lundgren tillverkar även Granit och Lundgrens

3Visa produkt

Knox


Knox är ett klassiskt svenskt snus utan kompromisser sedan starten 2006. Det är ett snus som erbjuder mycket värde för pengarna vilket gör det till ett snus att lita på. Numera är det Sveriges näst största snusvarumärke.

Finns lös, Klassisk Portion, Original Portion.

8Visa produkt

Kronan


Kronan lanserades 2005, Kronan snus finns i formaten Portion, Stark Original, Vit Portion,Salmiak, Stark vit Portion samt lössnus. Kronan beskrivs som ett snus med en tydlig tobakssmak. Ett prisvärt snus med traditionell smak.

7Visa produkt

Kungssnus


KungSnus är det lilla företaget från Växjö som har specialiserad sig på att framställa tobakspulver av högsta kvalitet för tillverkning av eget snus.

26Visa produkt

La Mancha


La Mancha är en av de äldsta och mest kända vinsatserna på marknaden.  

19Visa produkt

LD


LD snus är ett svenskt kvalitetssnus från vårgårda kvarn.

7Visa produkt

Lundgrens Snus


Lundgrens Snus är ett premiumvarumärke från tillverkaren Fiedler & Lundgren. Lundgren har som mål att revolutionera snus världen. Några av dess innovationer har varit perforerade snus prillor som tar snus upplevelsen till nya höjder genom att större hål i påsen släpper igenom smaken snabbare utan att rinna mer samt att prillan sitter mjukt och fint under läppen.

En annan innovation är den patenterade "Flexlock" gjort av ett rörligt membran vilket betyder att den expander ju fler använda prillor man lägger i. Du får plats med hela dosans innehåll i locket efter att du har använt de.

Lundgrens  För snusare -  Av Snusare

9Visa produkt

Mac Baren


Mac Baren är nordens största tobaks tillverkare belägen i Danmark. Mer än 125 år erfarenhet av förädling av tobak märks tydligt i deras produkter. Mest kända för sitt stora sortiment av piptobak.

25Visa produkt

Macanudo


Macanudo

(Dominikanska Republiken / Honduras)

Macanudo, detta klassiska märke som grundades redan 1868, är Amerikas största och mest populära cigarrmärke. Macanudo startades av människor som flytt från Kuba till Jamaica på grund av frihetskriget mot den spanska kolonialmakten. Fram till 1968, då General Cigars tog över företaget, såldes Macanudo endast i Storbritannien. 1971 introducerades Macanudo i USA med en helt ny blandning av tobak och framgången lät inte vänta på sig. På grund av ofördelaktiga förhållanden på Jamaica så flyttades produktionen successivt till Dominikanska Republiken och så sent som år 2000 slutade man helt med produktion på Jamaica. Sedan 2014 producerar man också Macanudo i Honduras. Idag är Macanudo till volym världens största märke när det gäller handrullade cigarrer. Det finns många serier inom Macanudo, men märkets grundserier är den lätta Café och den mycket omtyckta Maduro. För några år sedan introducerades Macanudo 1968 där man tydligt gick mot mot en mer kraftfull karaktär. 2015 togs nästa steg med Inspirado-serien vilken tillhör de mer kraftfulla cigarrerna inom Macanudo. Vi för vi idag fem olika serier:

Café

Denna serie, som är känd för sin mildhet och goda kvalitet, karakteriseras som en angenäm och lätt cigarr med en relativt kort eftersmak. Cigarrerna har en inlaga av tobak från Dominikanska Republiken och Mexico med ett omblad från San Andres Tuxtla i Mexico och ett mycket vackert täckblad från Connecticut USA.

Maduro

Dessa cigarrer är bland de lättaste madurocigarrer som finns på marknaden. Täckbladet är ett klassiskt extra fermenterat US Connecticut Broadleaf, inlaga och omblad är av dominikanskt och mexikanskt ursprung. Cigarrerna erbjuder en lätt och aromatisk karaktär med en viss sötma tack vare täckbladet. Styrka mild-medium.

Inspirado

Med Inspirado-serien ville Macanudo skapa en cigarr som var lite mer komplex i sin karaktär. För att åstadkomma detta innehåller cigarrerna tobak från ett flertal av världens mest kända odlingsområden. Under namnet finns två serier Inpirado & Inspirado Black.

4Visa produkt

McChrystal's


McChrystal's luktsnus är ett familjeföretaget med säte i England.

Företaget grundades år 1926 och ägs av sonson av vår grundare. Receptet för McChrystal's luktsnus är en nära bevakad familjehemlighet.

4Visa produkt

Mustang


Mustang är ett snus med en tydlig, tobaksnära smak och prillor som fyller ut lite extra. Mustang finns i tre varianter: original portion, vit portion och lös. Alla tre har den tobaksnära smaken gemensamt, utan att vara alltför rökig, salt eller rinnig. För Mustang har Swedish Match utvecklat en ny produktionsteknik som fyller ut portionsprillorna lite extra jämfört med ordinarie prillor – något som efterfrågats av många snusare. Vill du ha ett starkare snus till ett rimligt pris är Mustang ett bra val.

3Visa produkt

Nick Johnny


I sju kombinationer av styrka och olika smaker finns Nick & Johnny på den norska marknaden primärt, men även på den svenska. I Nick & Johnnys smaker ingår bland annat citrus, kanel och chili, kaktus, körsbär och mint. Under våren 2015 presenterade varumärket sitt nya koncept Small Batch. Produkter med ny smaksättning, design och tillverkning.

8Visa produkt

Nonne Noir


Nonne Noir är finsmakarens vinsats och en av de mest exklusiva som en hembryggare kan få tag på. 

21Visa produkt

Nordic Storm


Nordic Strom är en blivande klassiker med en välbalanserad kombination av traditionsenlig. Smakupplevelsen har sin utgångspunkt av uppfriskande citrus med blommiga inslag.

Nordic Storm har hela 16mg/g nikotinhalt. och finns i följande varianter:
Slim White Original, Slim White Fresh och Slim White Large Fresh.

3Visa produkt

OddWolf


Svensk tobak aktör som har specialiserat sig på näs/lukt snus

OddWolf är för dig som letar efter något annorlunda lukt snus. Oddwolf är ett företag som startades efter att dem saknat det där extra och kvalitativa e-cigaretter och snuff även kallad lukt snus.

Företaget är seriös och levererar kvalitativa produkter från lukt snus och e-cigg. Dem samarbetar med fabriker från kina som har en lång erfarenhet av e-cigaretter. Oddwolf påstår sig ha det högst kvalitativa produkterna och med mycket konkurrenskraftiga priser. 

Odd Wolf är ett varumärke som ägs av Ecuni AB och det används enbart på de produkter vi själva arbetat med att ta fram. Här hittar du alla Oddwolfs produkter på en och samma sida. 

5Visa produkt

Odens


Odens snus tillverkas av GN Tobacco Sweden. Deras topp moderna fabrik i Bispgården stod färdigt 2014 och har sen dess spottat ena succé efter det andra. Senaste är "Siberia" serien som utmärker sig som världens starkaste snus. Odens snus finns i en uppsjö av olika varianter och smaker såsom orginal, kaffe, melon, vanilj mm

36Visa produkt

Offroad


Offroad är ett varumärke från ett danskt bolag som heter V2 Tobacco. 

27Visa produkt

Olde ving


Olde Ving är lite av drömfabriken inom snus branschen. Eller vad sägs om härligt vatten melonsmak som för tankarna till sommaren eller nybryggt kaffe smak. Välfyllda prillor garanterar en långvarig smakupplevelse.

4Visa produkt

Oliver Twist Portionsbitar


Oliver Twist finns i sju olika portionsbitar, alla med sin egen unika smak. Sex av de sju smakerna består av tobak i olika varianter av lakrits, och en variant är med genuin smak av tobak. Varje ask innehåller sju gram, vilket motsvarar ca 30 portionsbitar. Alla portionsbitar består av handrullade tobaksblad som enbart innehåller en naturlig mängd nikotin.

Portionsbitar är små, diskreta handrullade bitar av tobak med olika smaker, som används på samma sätt som en portionssnus.
Oliver Twist portionsbitar är tillverkade av hela tobaksblad som innehåller en helt naturlig mängd nikotin. Du placerar portionsbiten mellan käken och kinden, låt den sedan vara ifred så frigörs nikotinet och tillfredsställer ditt behov. Om du vill ha ökad nikotin och smak, så tuggar du lite lätt ett par gånger på portionsbiten för att sedan placera den mellan käken och kinden.

När tobaken har köpts in kommer den i stora lådor och strippas vilket är facktermen för att ta bort stjälken från tobaksbladet. Blad efter blad rullas in i varandra till en lång sträng. Varje portionsbit består av några få cm2 av ett enda tobaksblad. När man är färdig med en portionsbit så kan man veckla ut den och se att den består av ett stycke tobak. Portionsbitar är ett hantverk värt att bevara.

Även om portionsbitarna kallas tuggtobak ska den inte behandlas som tuggummi.
Man kan ibland låta tänderna pressa lite extra smak ur portionsbiten.
En portionsbit räcker gott och väl en timme eller två.

Handspunna portionsbitar är en sällsynt specialitet.
Att prata om tobak med själ är ingen överdrift – det finns inte två bitar som är helt identiska.

8Visa produkt

Omni


Omni är en typ av snus som används och levererar nikotin på samma sätt som traditionellt snus, men som är helt vitt och torrt för att ge konsumenterna en annan snusupplevelse.
Omni tillverkas med en patenterad teknologi och består av en blandning av cellulosa, en mindre andel tobak än i traditionella snusprodukter samt livsmedelsgodkända tillsatser som förpackas i helvita portionspåsar. 

2Visa produkt

on de vita snuset


on! är en serie med snus innehållande hel vita mini prillor i olika smaker/styrker.
Snuset behöver ej kylförvaras och kommer i en praktisk fyrkantig dosa med plats för använda prillor på baksidan.

6Visa produkt

Onico


Sommaren 2006 lanserades Onico. En ny njutningsprodukt – helt utan tobak och nikotin.

Undersökningar visar att en del snusare vill minska sitt nikotinintag. För att möta det intresset påbörjade Swedish Match arbetet med att ta fram ett tobaks- och nikotinfritt alternativ. Kravet var att den nya produkten skulle ha kvar allt det som traditionellt förknippas med snus i form av design, smak och image. Endast nikotinet fick tas bort.

Resultatet är Onico

4Visa produkt

Paradiso


Paradiso (Nicaragua)

Cigarrer med kraft tillverkade av Jose "Pepin" Garcia för Ashton Cigars. En av 2 sorterna är de ursprungliga som är en så kallade puros, vilket innebär att all tobak kommer från samma ursprung, i det här fallet Nicaragua. Den vällagrade tobak som använts till dessa cigarrer ger en mycket aromrik och kryddig karaktär. Ytterst har cigarrerna ett exceptionellt vackert oljigt täckblad som bidrar till att ge dessa kraftfulla cigarrer en balanserad och förvånansvärt mjuk karaktär. Paradiso-serien har sedan utökats med Reveletation vilka bygger på ursprunget men har ett täckblad från Ecuador vilket lättat upp cigarren en aning samt gett den en tydlig nötig ton.

2Visa produkt

perdomo


Perdomo cigars drivs av Nick Perdomo som har vigt sitt liv åt att tillverka goda cigarrer åt främst USA, men nu även åt Sveriges cigarrökare. Perfektionisten Nick driver en av de mest moderna cigarrfabrikerna i världen och är helt självförsörjande med allt från odling av tobak till tillverkning av cigarrlådor. 95% av tobaken kommer från Perdomos egna odlingar för att kunna hålla en så hög standard på råvarorna som möjligt. Den enda tobaken som kommer utifrån är de Ecuadorianska conneticut täckbladen. Alla cigarrer som lämnar Perdomos fabrik har testats minutiöst och rankas högt i tester världen över. Perdomos cigarrer kännetecknas av att de har mycket smak med relativt hög komplexitet och en mjukhet i smaken.

7Visa produkt

Peterson


Det anrika märket från Irland, tillverkar bla piptobak och trä pipor i världsklass

31Visa produkt

Phantom


Phantom är en produkt från V2 Tobacco, ett danskt företag som tillverkar sitt snus i Danmark. 
Phantom är storsäljare, ett snus med noggrant utvalda tobakssorter som håller högsta kvalitet. Phantom är ett smakrikt snus som inte kompromissar med smakupplevelsen.

4Visa produkt

Prillan


Prillans produkter gör det möjligt att snusa och röka för cirka 8 kr per dosa eller paket. "Prillan" erbjuder råtobak av hög kvalitet för beredning av snus och röktobak, samt alla nödvändiga tillbehör för dessa ändamål.

32Visa produkt

Probe


Probe snus har en mörk och rökig tobakskaraktär med inslag av whiskey, samt aningen tropisk frukt. Ett lössnus gjort av mald tobak. Formas till en prilla av valfri storlek för en snabb och kraftig smakrelease. Märket introducerades 1994 som original portion. Sedan 2001 finns Probe snus även som lössnus. Märket lades ner i mitten av 2016 för att ge plats åt "General Mackmyra"

1Visa produkt

Rattrays


Irlands andra stora tillverkare av pipor och piptobak. Fabriken grundades 1911 utav Charles Rattray i den skotska staden Perth.

19Visa produkt

Röda Lacket


Röda lacket är det näst äldsta snusvarumärket efter Ettan och finns i två varianter. Röda Lacket Vit Portion med mild tobakssmak och även det ursprungliga lössnuset som är lätt att baka till en prilla som formar sig under läppen. Snuset lanserades redan 1897 av Petter Swartz snusfabrik i Norrköping. Portionen slutades tillverkas i mitten av 2016

1Visa produkt

Ropp


Varumärket Ropp skapades i slutet av 1800-talet av Eugène - Léon Ropp (1830 - 1907) i Frankrike . ROPP producerade Kvalitets Pipor i sin fabrik under tre generationer. Mest kända är deras Pipor av Körsbärs rot, som blev mycket populära under 40-talet. Idag är dessa pipor av stort samlarvärde för Pipentusiaster över hela världen.
1994 övertogs företaget av Cuty .

Idag tillverkas ROPP piporna av Chapuis-Comoy som även tillverkar Chacom pipor.

12Visa produkt

Savinelli


Italiensk pip experter med en historia som går tillbaka ända till 1876. Italiens hantverk när den är som bäst.

4Visa produkt

Siberia


Siberia är snuset som har tagit Sverige, Finland och Ryssland med storm. Världens helt klart starkaste snus där "White Dry" versionen har en nikotinhalt som är 5 gånger högre än Sveriges vanligaste snussorter. Snuset finns i ordinarie doser samt storpack om halv kilo som är ekonomisk mer fördelaktigt. Endast för erfarna snusare.

7Visa produkt

Skruf


Med "Skruf" strävar man efter att skapa det perfekta snuset. Ända sedan starten 2003 har fokus legat i att skapa ett modernt premiumsnus med fokus på kvalité. På den svenska marknaden innehåller hela Skruf portföljen 100% ekologiskt odlad tobak.

19Visa produkt

Smålands


Smålands snus finns både i portionssnus och lössnus.

3Visa produkt

SnusX


Gör eget snus. Lössnus och Portionssnus

4Visa produkt

Solani


Rudiger L. Wills kärleksaffär med piptobak började i en tidig ålder. Han lärde sig allt om branschen i sin fars tobaks- och cigarrfabrik. Han älskade att leka bland tobakens högkroppar, han var konstant uppslukad i de anmärkningsvärda distinkt dofterna och aromen hos de olika tobaksvarorna. Efter att ha fyllt gymnasiet gick Will till jobbet för Dresdner Bank som lärling. Hans tjänstgöring i banksektorn var dock kortlivad. Hans stora kärlek till tobak kunde aldrig bli uppfylld och han kände sig tvungen att återvända till sin faders industri. Under tre år arbetade han som lärling och praktikant vid tobaksfabriken, lära sig noggrant konsten och hantverk i samband med det älskade bladet. Senare i sin lärprocess reste Will till USA och specifikt North Carolina, Virginia och Georgien för att studera processerna och metoderna för bönderna där. Efter att ha odlat en grundlig förståelse för jordbruket, blandning och tillverkning av fina tobaksvaror, kommer han att omsorgsfullt och noggrant utveckla sina egna blandningar. 1990 släppte han sina två första tobak under Reiner-etiketten. Avsikten är att skapa eleganta, slät, mild tobak som betonade subtil och mild sötma, Han kom att fokusera sitt arbete på doftande, högkvalitativa, Virginia-baserade tobaksprodukter som kryddats med en mängd olika tobakskryddor och extrakter. Under 1997 släppte Will sin fjärde och sista tobak i Reiner-linjen, "Professional Blend", vilket är en elegant och anmärkningsvärd kulmination för denna linje. 1997 kom Rudiger L. att släppa sin andra rad piptobak. Dubban "Solani" efter det latinska ordet "Solanum" för familjen nätverkshadeväxter (som inkluderar tobaksplantan, bland annat potatis, tomater och paprika), fokuserade han noggrant på tobakens naturliga tillstånd i sin mogna form.

4Visa produkt

Swedsnus


Swedsnus är en oberoende aktör som grundades 2011 och som idag är störst på marknaden för snus i storpack, både avseende portionssnus och lössnus. I tillverkningen kombineras genuint hantverksmässigt kunnande och traditionella svenska metoder med modern, anpassad teknik. Den högklassiga tobaken kommer ifrån Italien och Indien och alla smaksättningar utgörs av naturliga oljor och aromer av absolut högsta kvalitet. 

0Visa produkt

The Griffin's Classic


Griffins tillverkas av Davidoff. De högt respekterade Griffins cigarrerna produceras av en blandad blandning av åldrade Cibao Valley Dominican Tobaccos för fyllmedel och bindemedel. Dessa råvaror anses vara av högsta kvalite i Dominikanska Republiken. För att avsluta cigarrerna använder de sig av en slät ekvador och Connecticut Shade wrapper. Detta skapar en fyllig, välbalanserad, rik och jämn rök. Den fyller din gom med en woodsy, krämig jämn komplexitet; En igenkännlig Davidoff egenskap som skulle erkännas av någon som någonsin rökt en Davidoff. Var noga med att kolla Griffins Nicaragua för att uppleva en ny sida av Griffins!

2Visa produkt

The Lab


The LAB är en serie snus med tobaksnära smak och en smalare och längre prilla som kallas för Slim. De har även så kallad Non Drip-prilla som släpper igenom mer smak samtidigt som prillan rinner mindre. 

På senhösten 2008 satte Swedish Match samman ett utvecklingsteam bestående av forskare, designers och snusare. Uppdraget var att framställa ett nytt snus och resultatet blev varumärket The Lab som lanserades på den norska marknaden 2009.

8Visa produkt

Thunder


Thunder är ett extra starkt nikotin snus, rätte sagt ett av Skandinaviens starkaste snus. 
Det är dubbelt så starkt som ett traditionellt snus. 

38Visa produkt

Tre Ankare


Tre Ankare är Swedish Match första portionssnus och introducerades 1977. Tre Ankare mini introducerades 1986 och fick en ny mindre dosa 2011. Snuset har en stark tobakskaraktär med tydliga inslag av rök och trä samt aningen örter och jord.

1Visa produkt

Twin Fields


Twin Fields Luxury tillverkar råtobak som kommer i grov mald löv. Serien finns i både 500 g och 1 kg.
Tobaken är förstklassig Virginiatobak. 

2Visa produkt

V2 tobacco


V2 Tobacco – Vi älskar bra snus till bra priser

V2 Tobacco A/S tillverkar många olika sorters snus.

Vårt koncept är enkelt: Vi framställer portions- och lössnus av högsta kvalitet till lägsta möjliga pris. Vårt snus kännetecknas av en omsorgsfullt framtagen grundsmak, där balansen mellan tobaken, fylligheten och syrligheten är perfekt. V2 Tobacco vet hur riktigt gott snus ska smaka. 

Vår filosofi och vårt koncept för snustillverkning grundar sig i vår passion för snus och för den fina kvalitet som vi kan få genom småskalig framställning av denna rökfria tobak.

Vi ser på snus som en mycket fin och sofistikerad produkt, full av smaker och aromer från väldoftande ingredienser och kryddor med naturlig fräschör.

Alla våra produkter är värmebehandlade och har låg TSNA-halt (tobaksspecifika nitrosaminer)

V2 Tobacco håller hus i en av Skandinaviens modernaste snusfabriker, som byggdes 2011.

19Visa produkt

VAUEN


Vauen är tillverkaren från Tyskland som är kända för sina kvalitespipor sen 1866.

1848 genomförde Karl Ellenberger och hans partner, Carl August Ziener en idé om att tillverka pipor i Tyskland. Den allra första pipfabriken som producerade pipor  från utvalda träslag för finsmakare över hela världen var därmed grundad i Nurnberg. Resten är ett stycke tobakshistoria.

16Visa produkt

Westerose


Westerose är svenskt tillverkad snussats. 

1Visa produkt

wow


WoW! är ett varumärke till för dig som är galen i smaker! WoW! erbjuder unika smaker så som Honey (honung), Salty Stuff (lakris) och Wintermint (Mint) som är en extra fräsch mint där användaren får en upfriskande och kylande känsla. Presenterad i marknadens kaxigaste dosa och med snusbranschens galnaste material.

WOW! tillverkas av Gajane som leverar smakrik snus för snusare i tre olika smaker . WOW! lakris som kallas Salty Stuff har en stark karaktär av lakris och uplevs ofta som en stark snus även om nikotin halten ligger på 8.0mg vilket är standard.

WOW! honungssmak kallas Honey och är ensam med att ha snus med en stark karaktär av bara honung. Andra leverantörer väljer att blanda in olika smaker med honung men med WOW! Honey får du precis namnet står för.

Sist men absoult inget snus som sticker under stolen är WOW! mintsmak som kallas Wintermint vilket är ett av dem fräshaste snusen som finns i marknaden. WOW Wintermint Portionssnus

Vikt 15g
Nikotinhalt (mg/g) 8.0mg

3Visa produkt

X15


4Visa produkt

Xikar


Xikar är dedikerade till att erbjuda mervärde genom nyskapad och ergonomisk design till ett rimligt pris. Nyskapad designen inkluderar hänsyn till funktion, ergonomisk komfort med enkla, rena linjer och brist på överflödig dekoration på produkten. Bra design kommer att öka en användare visuell, taktil och mekanisk erfarenhet Xikar produkter.

Följande fyra fundamenten utgör vår produktutveckling:

Funktion: Innovativ / överlägsen funktion

Form: Fröjd för ögat

Känsla: Ergonomisk till handen

Fair: ett rimligt pris, i kombination med kvalitet och design.

10Visa produkt

Xrange


XRANGE är en snusserie bestående av sju produkter med kända smaker från Swedish Match sortiment. Tack vare ny teknologi smakar portionerna längre och rinner mindre, jämfört med övriga largeprodukter från Swedish Match. Serien kommer kontinuerligt att fortsätta växa och utvecklas med nyheter och produktlanseringar

6Visa produkt

Zino


(Dominikanska Republiken) Ett märke kopplat till Davidoff. Från början när Davidoff cigarrer producerades på Kuba och embargot omöjliggjorde en försäljning i USA behövde Zino Davidoff ett märke som gick att sälja i USA. Den första serien som kom ut under detta märke var Zino Mouton Cadet vilken producerades i Honduras. Med tiden flyttades detta märke till Dominikanska Republiken och bytte då namn till Zino Classic. Zino Classic är precis som sin föregångare fortfarande till mestadels rullad av tobak från Honduras. På 2000-talet utvidgas märket med serien Zino Platinum där vi just nu för cigarrerna ur Z-Class serien och den lilla puritosen Zino Platinum XS. Under märket finns också en serie mycket uppskattade cigariller.

4Visa produkt