• Fri frakt på köp över 399kr
  • Störst sortiment online
Snushygien i Corona-virus tider!

Snushygien i Corona-virus tider!

Vi tipsar snusare ang Corona som är ett känsligt ämne just nu men det är långt ifrån en anledning till oro. läs mer om hur du kan förbättra dina omständigheter för dig som älskar ditt snus.


*UPPDATERING* Vi har under senaste veckan utbildat all vår personal om smittorisken och packar din snus eller cigarrbeställning med handskar och skyddsmask för att minimera smittorisken! Detta för att du skall kunna känna dig säker när du handlar snus online!

Corona-viruset smittar enligt kännedom via mänsklig kontakt såväl som hostningar och nysningar vilket kallas droppsmitta. För oss tobaksanvändare har dessa två ett extra samband i och med att vi troligen tar en cigarett eller snus både innan och efter vi tagit någon i hand. Därmed hamnar vi i en något mer säregen situation, likaså bär vi på ett visst ansvar. Vad kan vi då göra för att hålla uppe ett hygienmedvetande för såväl oss själva som för andra?

En klassiker - tvätta händerna. ”Kom igen” tänker ni men faktum är att värdet i att tvätta händerna en gång extra, med ett par avslutande droppar desinfektion är ovärderligt i stundande tider. Även handsprit kan vara ett alternativ om du saknar möjlighet till handtvätt. Det är ett så enkelt ingrepp men minst lika svårt att göra till en självklar vana - därav värt att tänka över.

Sedan för oss med den där lilla extra fingerkänslan för lössnus kan vi enkelt utnyttja en prismaster för att lättare göra prillor och föra in dem under läppen - utan kontakt med händerna. Ett enkelt sätt att både hålla vår hygien i schack samtidigt som vi tydligt markerar det för vår omgivning.

Slutligen - hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk. Troligen är det här vi alla misslyckas som oftast och även om det inte specifikt är riktat mot oss Tobaksanvändare så bör det ändå understrykas.

Vad är då kontentan av dessa råd här ovan? Är det masshysteri? Behöver vi bära skyddsmask för varje prilla? Nej, och givetvis är detta ingenting vi inte redan vet. Dock är det saker vi ofta kan ta för givet och därav värt en extra påminnelse.