• Fri frakt på köp över 399kr
  • Störst sortiment online
Senaste Nytt Swedish Match köper Gotlandssnus!

Senaste Nytt Swedish Match köper Gotlandssnus!

Tidigare i veckan så avslöjade snuscentral.com att Swedish Match skulle köpa upp den medelstora konkurrenten Gotlandssnus, dessa rykten har nu bekräftats genom ett pressmeddelande från Swedish Match.


Härom veckan fick vi rykterna bekräftade. Swedish Match köper upp den mindre konkurrenten Gotlandsnus för ospecifik summa.

Ryktet härstammade ifrån en läcka som publicerades på den engelskspråkiga hemsidan Snuscentral.org tidigare i veckan. Sedan dess har nu Swedish Match gått ut med ett uttalande som bekräftar ryktet.

Såhär sa Lars Dahlgren, koncernchef på Swedish match om köpet.

” - Under grundaren Henrik Jacobssons ledning har Gotlandssnus genom en tydlig gotländsk identitet och en portfölj av högkvalitativa premiumprodukter, lyckats växa sin marknadsposition. Vi ser fram emot att tillsammans med Henrik och resten av Gotlandssnus personal fortsätta att utveckla verksamheten på Gotland. Gotlandssnus är ett perfekt komplement till vår nuvarande affär och kommer att ge ett ytterligare djup till våra erbjudanden,”

VD’n för Gotlandssnus Henrik Jakobsson kommer stanna kvar som VD och gjorde även han ett uttalande om köpet.

” - Vi är mycket glada att nu ha en partner som Swedish Match, och ser fram emot att fortsätta växa med våra produkter, tillverkade på Gotland, för både snusälskare och de som föredrar tobaks- och nikotinfria alternativ”

Vad detta betyder för snusvärlden är inte helt klart, men snusmärken såsom Jakobssons kommer nu övergå till att bli en av många snusmärken i Swedish match portfolio. Tidigare har Swedish match även köpt V2 Tobacco som ganska omedelbart lanserade Thunder på den Amerikanska marknaden under namnet Thunder Xtreme.

Vad tror ni om Swedish Match och köpen av medium stora snustillverkare? Kommer det påverka produkterna i fråga eller leder det till någonting positivt för mindre aktörer på snusmarknaden? Kommentera gärna vad ni tycker nedan.