• Fri frakt på köp över 399kr
  • Störst sortiment online
Tillsatserna Försvinner

Tillsatserna Försvinner

Tillsatserna till våra snussatser försvinner! I detta bloginlägg berättar vi var man kan få tag på dom.


Tillsatserna Upphör

Enligt nya bestämmelser måste vi tyvärr meddela våra kunder att vi inte längre kan sälja tillsatserna till snussatserna utan måste be er att köpa dessa separat. Alla snussatser vi säljer här på Nettotobak framöver kommer inte innehålla några tillsatser/tillbehör eller ingredienser utöver råtobaken i paketet.

Vi kan dock guida dig hur du enkelt kan få tag på dessa tillsatser. Det som krävs för vanligt snus lössnus är följande: natriumklorid, natriumkarbonat och glycerol. Vi kommer lista vad dessa tillsatser heter på den vanliga marknaden samt var man kan få tag i dom.

Natriumklorid

Natriumklorid är den kemiska betäckningen på helt vanligt koksalt. Precis som vid matlagning så används saltet som en smakförstärkare men hjälper även snuset hålla sig under en längre tid. Det agerar som ett naturligt konserveringsmedel. Vi rekommenderar alltid våra kunder att följa tillverkarens rekommendationer på hur mycket salt man skall använda till varje snussats men med erfarenhet kan du givetvis börja experimentera med mer eller mindre salt.

Natriumklorid (salt) går att köpa på varenda livsmedelsbutik, leta efter hushållssalt eller koksalt. Vad som helst går bra men då det skall lösas upp i vatten är finkornigt att föredra. Vill du ha en exklusivare upplevelse går det även att använda havssalt eller rosa salt!

Ungefär 112g salt används vid tillverkning av en vanlig 1kg snussats referera till tillverkaren för en mer exakt mängd då det kan variera mellan märken.

Natriumkarbonat

E501

Natriumkarbonat (soda) är lite svårare att komma åt och i snustillverkningen används den för att reglera surheten på snuset och göra den mer basisk. Natriumkarbonat frigör även mer nikotin från snuset och set till att du kan ta upp nikotin via munnen.

VIKTIGT: Använd INTE kaustiksoda!

Natriumkarbonat kan man få tag på välsorterade byggvaruhus såsom Bauhaus eller Hornbach, då skall man leta efter hushållssoda. Den finns även på utvalda måleributiker under namnet målarsoda.

Mängden Natriumkarbonat 80g beroende på snussats, referera till tillverkaren för mer exakt information.

 

Glycerol

E422

Glycerin är känt under många namn och kallas även glycerol eller propantriol. I snustillverkningen så står glycerolen för snusets fuktighet. Det är skillnad mellan Glycerol och Propylenglykol.

Glycerol finns i välsorterade livsmedelsbutiker och vissa apotek.

Mängden glycerol du skall använda till din snussats varierar beroende på sort. Men runt 60g fungerar för dom flesta snussatser. Kontakta tillverkaren för exakta mått.

Mängden ingredienser är baserat på dom tillbehörspåsar vi tidigare sålde på Nettotobak

Tillsatserna Försvinner

Propylenglykol

Propylenglykol är ett alternativ till glycerol och fungerar i stort sätt på samma sätt. Ett vanligt användsningsområde för propylenglykol är i e-juicer då dom binder smaker och aromer på ett bra sätt. Propylenglykolen fungerar som ett lösningsmedel för aromer och hjälper snuset bli mjukt och fuktigt.

Propylenglykol går att köpa på nätet, dock inte hos oss.