• Fri frakt på köp över 399kr
  • Störst sortiment online
Snuset är i fara!

Snuset är i fara!

I ett nytt mål mellan Prillan och Tullverket så beslutas framtiden av snussatsernas vara eller inte vara. Läs mer om vad det kan betyda för er som gör eget snus!


I veckan fick vi reda på att det omtalade rättsfallet mot prillan nu avslutats i kammarrätten.
Tvisten är mellan Tullverket och Prillan som håller på att besluta om det råtobakspill som prillan använder sig av i sina snussatser skall räknas som tobaks rester eller om det skall klassas som röktobak.

Vi har nämnt tidigare i blogginlägget ”Råtobaken Försvinner” att röktobak är den nya klassificeringen för obearbetad tobak som går att röka utan industriell förberedning.  Vad tullverket menar är att det råtobakspill som Prillan använder skall falla under samma kategori och beskattas därefter.

Det nya beslutet skiljer sig från det tidigare beslutet från förvaltningsrätten om att råtobakspillet inte skall klassas som röktobak.  Detta kan betyda att snussatserna likt råtobakssatserna beskattas med samma 1884kr/kg.

Detta skulle i sin tur innebära skattekrav av Prillan på miljontalskronor och det skulle vara förödande för alla parter inblandade.

Men allt är inte över än, det skall fortfarande beslutas av förvaltningsrätten om Prillan skall betala denna retroaktiva skatt samt om Prillan väljer att överklaga till Högsta förvaltningsdomstolen.

Vi på Nettotobak kommer fortsätta sälja snusatser från Prillan tills att vi får besked att upphöra försäljningen, men vi vill med detta blogginlägget förvarna våra kunder om vad som kan komma att hända.

Vad tycker du om beslutet och hur påverkas du? Kommentera gärna i fältet nedan och berätta!