• Fri frakt på köp över 499kr
  • 4.7 på Trustpilot

Allt om LOOP

Lär dig mer om varumärket LOOP på denna sida. Här kan du ta del av svar på frågor vi ställt till LOOP om deras varumärke och produkter. 

Lär dig allt om LOOP snus

Här kan du lära dig mer om varumärket LOOP; från hur varumärket grundades, till hur de tänker kring design. För att ta reda på svaren, skickade vi ett antal frågor till LOOP. Samtliga svar hittar du nedan och har besvarats av David Roos som är Marknadschef på LOOP. 

Se samtliga produkter från LOOP


Allt om LOOP

Vad står LOOP för?

Med LOOP ville vi skapa ett vitalt och levande varumärke, ett varumärke som inte var statiskt. Då passade namnet LOOP som metafor, som varken har ett början eller slut. Inte nog med att vi tyckte det var ett ballt namn, så saknar det tydlig koppling till snuskategorin som är tyngd av tradition. Logotyperna som roterade, menade att manifestera den lekfullhet och vitalitet som vi vill att varumärket ska förknippas med. 


Hur, när och var grundades LOOP?

LOOP är ett varumärke från Another Snus Factory och lanserades våren 2020. Det grundades utifrån den enkla ambitionen att göra saker annorlunda. Detta genom att göra saker vi känner oss stolta över, alltid försöka göra vad vi tror är rätt och att ha kul på vägen. Tre principer vi lever efter varje dag.


Vart tillverkas era produkter och hur går tillverkningen till i era fabriker?

Produkterna tillverkas i vår toppmoderna fabrik precis norr om Stockholm. Där arbetar man dygnet runt, sju dagar i veckan för att möta efterfrågan och säkerställa att vi levererar med högsta kvalitet varje dag.


Hur definierar ni nikotinstyrka i era produkter?

Vi använder normalt skalan 1-4, där ett är svagast och fyra är starkast. Där utgår vi dels från mängden nikotin per gram, dels från mängd per prilla. Det innebär att även om våra Mini-produkter har samma mängd nikotin per gram som en Slim Strong så definieras Mini som en tvåa och Slim en trea då mängd per påse är lägre för Mini.

Under 2023 lanserade LOOP produkter med styrka åtta och som benämns Hyper Strong, ett avsteg från övriga produkter och som är de med högst nikotinstyrka från LOOP.

Information om styrkor och dess nikotinmängd redovisas på dosan så kunden kan välja den produkt som passar dem bäst. Nedan redovisas de styrkor LOOP har i sin portfölj.

Mini

Styrka 2 15 mg/g  

6,75 mg/portion

Slim Strong

Styrka 3 15 mg/g  

9,4 mg/ portion

Slim Extra Strong

Styrka 4 20 mg/g

12,5 mg/ portion

Slim Hyper Strong

Styrka 8 25 mg/g

15,6 mg/ portion


Kan ni berätta om er användning av tallolja till era dosor?

Vi strävar hela tiden efter att driva en så hållbar verksamhet som möjligt. Det var därför givet för oss att hitta en förpackning som kunde bidra till det och på så sätt skapades PlantCanTM, en dosa till 100% av bioplast, tillverkad av avfallsmaterial från skogsindustrin. Under 2022 introducerades även PlantLabelTM, utifrån att våra etiketter också är tillverkade av just bioplast.


Hur ser utvecklingsprocessen ut för att ta fram nya produkter och smaker?

Den är egentligen ganska enkel. Visst försöker vi ha koll på smaktrender som kommer och går men framför allt är fokus på att ta fram smaker som vi själva tycker om. Vi har kontinuerligt diskussioner om hur vi kan utveckla portföljen genom nya smaker, styrkor eller format och med utgångspunkten att det ska tillföra något. Sen tar vi fram prover och anpassar eller justerar från det. Det komplexa är att få till en bra och naturlig smak. Om vi inte lyckas med det så släpper vi helt enkelt inte den.


Allt om LOOP

Vilken var er första produkt?

Det var faktiskt en kvartett av smaker då vi först kom ut med Mint Mania, Jalapeño Lime, Salty Ludicris och Sicily Spritz. Den senare har numer utgått ur sortimentet medan vår lakritssmak bytt namn till Licorice Fusion. Men tre av fyra finns kvar och står stolt bredvid våra tillkomna nyare smaker.


I vilka länder är LOOP mest populärt?

Sverige är den marknad vi säljer mest volym men populärast får man nog säga att vi är på Island, där vi tampas om att vara största varumärket på marknaden. De två, tillsammans med Norge är de marknader vi fokuserar mest på. Men Spanien börjar bli en uppstickare och har fått en väldigt bra tillväxt för oss. Vi säljs mer eller mindre i hela Europa så man behöver inte var orolig om man är ute och reser, LOOP finns ofta att få tag på. Men om inte får man gärna testa en produkt från våra kollegor i branschen tills man kommer hem till sin Loop.


Hur går det till när ni tar fram design på dosor?

Vi vill ju vi ha en förpackning vi tycker är snygg men framför allt att man ska kunna se att ”det där är en produkt från Loop”. I vårt fall har det än så länge landat i att lyfta fram färger så mycket som möjligt. Det i kombination med vår LOOP-logga som alterneras på dosorna ger en livfull men enkel design som lätt känns igen. Även namnsättning på produkterna blir en del av designen där namn och färg ska kännas naturliga ihop.


Vad gör LOOP unika?

Det unika med LOOP är väl att vi både velat och vågat vara annorlunda. Från namnet och loggan i sig. Till våra smakkombinationer som verkligen utmanat men tagits emot med öppna armar från marknaden. Men sen också hur vi kommunicerat mot densamma. För oss handlar det om att inte sitta still och slå oss för bröstet, utan att fortsätta utmana oss själva och hålla oss relevanta. Framgång får man inte, det förtjänar man.


Använder ni kunders feedback för att utveckla befintliga eller nya produkter?

Vi finns tack vare våra kunder och konsumenter, så vi lyssnar alltid på feedback eller tips och idéer som kommer fram. Det är inte alltid vi kan göra verklighet av dem, på kort sikt i alla fall, men det finns absolut exempel på beslut tagna utifrån andras inspel och vi uppskattar alltid feedback. Så fortsätt med det!