• Fri frakt från 599kr
  • 4.7 på Trustpilot
Swedish Match inför pant på snusdosan!

Swedish Match inför pant på snusdosan!

Senaste nytt från Swedish Match! Nu kan man panta sin snusdosa! Vi berättar hur du går tillväga!


Swedish Match annonserade idag att man har infört en slags pant på snusdosor, ungefär som man gjorde i Olso. Initiativet är ett försök att få den Svenska snusaren att tänka till innan man kastar dosan.

– Vi har en miljon snusare i Sverige som i snitt använder två till tre dosor i veckan, det blir ganska många dosor på ett år. Samtidigt ökar plastproduktionen i världen och 40 procent är engångsprodukter, säger Patrik Hilldingsson, kommunikationsansvarig på Swedish match.

Swedish Match har nu infört fem pantmaskiner utplacerade på strategiska orter där man kan panta sin snusdosa. I dagsläget finns dom i Göteborg, Stockholm, Lund, Strömstad, Åre. Just nu finns dom endast i Swedish Match egna butiker men dom planerar att utöka. Pantstationerna själva är ett samarbete mellan Swedish Match och Håll Sverige Rent. För varje dosa som pantas ger snustillverkaren en krona till Håll Sverige Rent. Om du väljer att registrera din epostadress så går istället två kronor per dosa till den ideella organisationen.

Pantstationerna finns från och med i morgon, 18 juni, på Swedish Match egna butiker och vid evenemang och festivaler under sommaren.

Swedish Match har även fler miljöåtgärder på schemat och skall även fasa ut den svarta plasten som finns i flera dosor, av den enkla anledningen att dom är svårare att återvinna.