• Fri frakt på köp över 499kr
  • Störst sortiment online
ZYN Slim - En tobaksfri nyhet!

ZYN Slim - En tobaksfri nyhet!

Zyn är en helt ny produkt för oss här på Nettotobak! I detta blogginlägg förklarar vi vad ZYN är för något och hur ZYN kan vara en produkt som kan skaka om den Svenska snusmarknaden!


ZYN - Nikotin utan tobak?
ZYN är en helvit nikotinprodukt utan någon som hellst tobak i sig. Men hur kommer det sig? Tillverkningsprocessen börjar likt mycket annat snus med tobaksblads. I vanliga fall så pastoriseras tobaken och mals till önskad konsistens. Men i ZYN så utvinner man nikotinet från tobaksbladen och låter nikotinet genomgå en reningsprocess som rensar nikotinet från spåren av tobak.

Nikotinet tillsätts sedan till ett fyllningsmedel som är tillverkat av bland annat fibrer som ger ZYN en mjuk och snuslik känsla och samtidigt ger snuset en helvit färg som inte färgar av sig och håller sig vit även efter snusningen.

Efter att fyllnadsmedlet är behandlat med det utvunna nikotinet så smaksätts blandningen med smaker och aromer. Även i detta steget så skiljer sig ZYN från traditionellt snus då smaksättningen siktar på att ge en fräsch och intensiv smakupplevelse.

Vi har ZYN i smakerna Citrus, en frisk och somrig smak av syrlig citron, lime och söt apelsinzest. Spearmint, en söt mintsmak men inslag av mentol och pepparmint. Coolmint som ger en kylig mintsmak.

ZYN portioneras sedan in i två olika sorters portionspåsar. Mini Dry och Slim. Mini Dry Portionerna är små mjuka påsar som lätt passar in under läppen och är torra på ytan för att ge en långvarig smakupplevelse och mer balanserad utsöndring av nikotin under en längre tid.

Slim portionerna är långsmala påsar som är väldigt diskreta. Passar perfekt för dig som inte vill visa en stor bula under läppen. Även slim portionerna är torra på ytan för att hålla längre och ge en långvarig nikotinupplevelse.

ZYN och framtiden
Frågan man kan ställa sig är om ZYN är snusets framtid, för många spelar tobaken en väsentlig roll till snussmaken, men om man i framtiden kan återskapa tobakens smak så kan ZYN vara det första steget mot nästa fas i snusets historia.

Vad tycker du om att i framtiden snusa ett snus helt fritt från tobak? Skulle det vara något positivt? Eller föredrar du det traditionella och beprövade snuset?

ZYN Black Cherry Mini Dry ZYN Black Cherry Mini Dry ZYN Läs mer 359,90 kr (35,99 kr/st) Köp
ZYN Gold Mini Dry ZYN Gold Mini Dry ZYN Läs mer 359,90 kr (35,99 kr/st) Köp
ZYN Black Cherry Mini Dry Strong ZYN Black Cherry Mini Dry Strong ZYN (1) Läs mer 359,90 kr (35,99 kr/st) Köp
ZYN Gold Mini Dry Strong ZYN Gold Mini Dry Strong ZYN Läs mer 359,90 kr (35,99 kr/st) Köp
ZYN Violet Licorice Slim ZYN Violet Licorice Slim ZYN Läs mer 359,90 kr (35,99 kr/st) Köp
ZYN Espressino Mini Dry ZYN Espressino Mini Dry ZYN (12) Läs mer 359,90 kr (35,99 kr/st) Köp
ZYN Spearmint Slim Strong ZYN Spearmint Slim Strong ZYN (10) Läs mer 359,90 kr (35,99 kr/st) Köp
ZYN Cool Mint Mini Dry ZYN Cool Mint Mini Dry ZYN (6) Läs mer 359,90 kr (35,99 kr/st) Köp