Pipa-VAUEN-Speed Vit

Pipa-VAUEN-Speed Vit

1 495 Kr

information om Pipa-VAUEN-Speed Vit

Pipa-VAUEN-Speed Vit

Tidlös pipa från världens första pip-tillverkare utav exklusiva pipor med anor från 1800 talet.

Tipsa dina vänner genom:

Vi saknar ytterligare information om Pipa-VAUEN-Speed Vit
har du frågor om denna produkten kan du kontakta kundtjänst här

Skriv din recension

Skriv din recension

 Den Vereinigte Pfeifenfabriken i Nürnberg (känd  som VPFN) grundades 1901 genom en sammanslagningen med Gebhard Ott ’s pipfabrik som startade  1866, även den i Nürnberg.

Ernst Eckerts son, Adolf Eckert myntade ett nytt namn för verksamheten 1909. VAUEN, bestående av de första bokstäverna V (uttalas VAU) från Vereinigte Pfeifenfabriken och N (uttalas EN) i Nürnberg. Ett varumärke för framtiden hade skapats. Och är fortfarande idag i högsta grad verksamt .

År 1911 Adolf Eckert började märka pipornas kvalitet med en vit prick på munstycket som signum. Under tiden 'White Dot' har blivit ett varumärke som är känt över hela världen. Detta White Dot garanterar ett särskilt urval av material och högsta möjliga standard på hantverk. Denna märkning finns fortfarande kvar, på våra allra finaste pipor.

Alexander Eckert, är nu den femte generationen av pip tillverkare, han har varit verksam i ledningen för  företaget sedan 1982.Företaget, som har varit i händerna på grundarnas familj sedan den inrättades, fortsätter att expandera som en följd av ökat internationellt engagemang

VAUEN