Rattrays Malcolm Flake/50g

Rattrays Malcolm Flake/50g

249 Kr

information om Rattrays Malcolm Flake/50g

”Malcolm Flake" är en verklig premiumtobak. Burley från Malawi och virginiatobak från Brasilien och Afrika dominerar i blandningen med en tillsatts av mörk ”fire cured” Kentucky för rondör. Blandningen pressas försiktigt i kakor för att sedan värmebehandlas och lagras i ungefär en veckas tid innan den skärs. Exotisk ananas ger den slutgiltiga touchen till denna välkomponerade flake.

Tipsa dina vänner genom:

  Skriv din recension

  Historia.

  Rattray's historia börjar 1880 då Charles Rarrtay föddes. Charles var en väldigt bestämd och stolt man från Skottland.
  Han började i sina tidiga år studera konsten att kombinera fin tobak i Dundee, Skottland.

  Charles tog ett avgörande beslut, redan vid 23 års ålder, som skulle för evigt förändra hans och alla piprökarnas liv över hela världen. 

  Han köpte då en nedgången butik i Perth, Skottlands dåvarande huvudstad. Han kallade sin nya butik för The House of Rattray.
  House of Rattray blev snabbt en av dom främsta tobaksbutikerna på dom Brittiska öarna.

  I syftet att expandera Rattray-bolaget beslutade Charles att lägga till pip-tillverkning till företagets repertoar. House of Rattray var dock inga träexperter, så för att hålla sin dröm levande tog Charles hjälp av flera engelska pipmakare. Charles designade piporna och pipmakarna skötte tillverkningen.

  Rattray's pipor blev snabbt kända och det dröjde inte länge fören piporna började exporteras till alla delar av världen. 

  Rattrays