Personuppgiftspolicy ( GDPR ) – Nettotobak Of Sweden AB

Vi på Nettotobak respekterar din integritet och därför har vi samlat all information du behöver för att förstå hur vi hämtar dina personuppgifter och hur vi sedan behandlar den informationen. Nettotobak of Sweden stödjer GDPR och är för ökad säkerhet och ökat skydd av personuppgifter på internet. Vi beskriver i texten nedan vilka rättigheter du har som besökare och hur du kan ladda ner och redigera dina uppgifter. 

Vem är personuppgiftsansvarig?

Nettotobak of Sweden's organisationsnummer är 556948-8579 ("Vi") är ansvariga för behandlingen av de personuppgifter du lämnar till oss och som vi samlar under din vistelse på hemsidan. Har du mer frågor om om hur Nettotobak behandlar dina personuppgifter så kan du enkelt fråga oss på info@nettotobak.com.

Till dig som kund och besökare.

Vi hämtar dina uppgifter i första hand från dig då du gör din beställning eller registrerar dig på vår hemsida. Detta måste vi göra för att kunna leverera dina varor och följa upp om något skulle hända under transport. Genom att logga in på din sida kan du även hitta mer information om vilken information vi har. Vi har infört en ny funktion för dig så att du kan styra dina uppgifter och begära en radering av informationen samt ladda ner alla sparade uppgifter.

De information som hanteras av oss är.

Personuppgifter
Personnummer
Fullständiga Namn
Adress
Telefonnummer
E-post
Betalningsuppgifter
IP-adresser
Information om Webbläsare. 

Användning och insamling av information.

När du beställer varor hos oss vill vi försäkra oss om att du är myndig och att rätt person tar ut produkterna hos utlämningsstället och därmed behöver vi ditt personnummer. Med ditt personnummer får vi även adress till dig för att underlätta utchecknings processen samt veta vart produkterna ska skickas. Genom att spara din adress kan du även välja olika platser du vill ha dina varor om du är bortrest inom landet.

Övrig data som Telefonnummer sparar vi för att du ska kunna få sms när din försändelse är klar att hämtas samt för att vi ska kunna kontakta dig om en produkt skulle vara slut i lager. Med ditt telefonnummer kan vi även skicka OCR nr, bilder och annat dylik information för att underlätta kommunikationen mellan dig och oss.

E-post adresser till dig behöver vi för att kunna skicka din faktura och för att kommunicera kundtjänst ärenden. Vi får din E-post när du registrerar dig som kund, slutför ett köp, fyller i kontakt formulär eller skriver upp dig på nyhetsbrev för att ta del av erbjudanden och information.

Betalinformation får vi endast genom att du slutför ett köp. genom att spara informationen kan vi hjälpa dig med frågor som berör det betalsätt du valt. Vi sparar endast vilken typ av betalning du väljer så som kort, faktura osv. Annan känslig information så som detaljerad kortinformation och bank information sparas hos Klarna.

IP-adresser: Vi sparar din ip adress dels för din säkerhet och för att lära oss om kunders beteende på hemsidan. Detta är något man gör på dem flesta hemsidorna och det medför en bättre användarupplevelsen samt att vi kan visa relativ data som passar just dig. Genom att analysera beteende på hemsidan kan vi även hitta fel och förbättra säkerheten för att skydda oss mot intrång och din data. I samband med besöket delar vi även information med tredjepart läs mer om detta under nästa  rubrik 

Vem delar vi dina uppgifter med?

Vi försöker hålla allt inom våra egna servrar och system men för en ökad säkerhet och användarvänlighet delar viss typ av uppgifter med våra koncerner som är juridisk självständiga företag men som jobbar tillsammans med oss för att uppnå dem tjänster vi erbjuder så som betallösningar, "produkter som passar dig" samt transportörer för att leverera varor. Dessa behandlar dina personuppgifter för vår räkning och enligt våra ramar, de information som samlas har vi rätt att ta del av.

Hur länge vi sparar dina personuppgifter?

Vi sparar din information så länge det är nödvändigt såvida vi inte har fått ditt medgivande om att radera det. Genom att spara din information får du en översikt över dina köp och kan få hjälp om något skulle hända med din beställning.

Var lagrar ni mina personuppgifter?

Vi hanterar dina personuppgifter med största omsorg och ser till att de lagras tryggt och säkert. Vi strävar alltid efter att behandla dina uppgifter inom EU/EES.

Vilka är dina rättigheter ?

Rättelser av felaktig data.

Du har rätt att begära korrigeringar av felaktig data , ofullständig information eller vid namn byte och dylik.

Radering av data.

Du har rätt att begära att vi raderar dina personuppgifter om du känner att vi på någon sätt behandlar din information inkorrekt eller tycker att informationen vi har på dig är irrelevant. Trots din begäran om radering måste vi i vissa fall spara dina personuppgifter pga. lagkrav så som bokförings och skattelagstiftningar eller för att kunna fullfölja din order.

Exportera personuppgifter.

Du har rätt som kund att exportera din data för att enklare migrera eller spara för privat ändamål. På "mina sidor" kan du välja att exportera dina uppgifter som PDF eller CSV.

Rätt till en begränsad användning av dina personuppgifter.

Du har rätt att begränsa data vi samlar för att förbättra din upplevelse.

Invändningar mot hur vi behandlar din data.

Om du upplever att vi hanterar dina personuppgifter felaktigt har du rätt som kund att lämna in ditt klagomål till Datainspektionen eller skickat in ett mail till oss på info@nettotobak.com

Rätt att tacka nej till nyhetsbrev och andra utskick.

Alla mailutskick som berör marknadsföring har du rätt att avbryta och begränsa genom en länk som vi skickar med vid varje utskick.

Hur skyddar vi dina uppgifter ?

Vi krypterar all kommunikation genom SSL (Secure Socket Layer) och vidtar de säkerhetsåtgärder som behövs för att skydda dina personuppgifter.

Kan vi hjälpa dig?

Frågor, synpunkter eller klagomål: Om du har frågor, synpunkter eller klagomål som gäller Nettotobaks:s hantering av personuppgifter eller denna personuppgiftspolicy ber vi dig att ta kontakt med vår kundtjänst.
Om du anser att du har lidit skada eller haft olägenhet på grund av att Vi har kränkt dina rättigheter så som de specificeras i denna personuppgiftspolicy, och om Vi inte har behandlat ditt klagomål på rimligt sätt kan varje invånare i EU dessutom lämna in klagomål till vederbörande dataskyddsmyndighet (i Sverige Datainspektionen).


Senast uppdaterad: [ 2018-10-22]