Cao Brazillia Cariocas
Cao Brazillia Cariocas
Cao Brazillia Cariocas

Cao Brazillia Cariocas

produkt information för Cao Brazillia Cariocas

Cao Brazillia Cariocas

Kraftfullt Kryddig cigarr men lätt söt ton.

Röktid: ungefär 20 min

Vid köp av 5st av denna sort kommer cigarren i en fin original plåt burk från CAO

56 Kr

Betyg:

Jan Håkan G

Titel: helt ok synd att den är så liten

helt ok synd att den är så liten klar trea och en som jag definitivt kommer återkomma till.

  Betyg:

  Andreas Weiderstrand

  Titel: En riktig missil

  Ser nästan lite komisk ut i sitt utförande, men gör sig rättvisa i vilken humidor som helst. En ypperlig löningsfredags cigarr med rom till.

   vector checkbox 1-2 Dagar leverans | vector checkbox 30 dagars fatkura utan avgift | vector checkbox Fraktfritt över 999:-

   Vi finns för att hjälpa !

   Nettotobak logotype

   Har du några frågor om produkten Cao Brazillia Cariocas eller undrar över något annat finns vi på


   Öppettider:

   vardagar: 10:00 - 18:30

   Lördag: 10:00 - 16:00

   • Jan Håkan G
    2018-04-19

    helt ok synd att den är så liten

    helt ok synd att den är så liten klar trea och en som jag definitivt kommer återkomma till.

    • | Rapportera missbruk

   • Andreas Weiderstrand
    2017-09-13

    En riktig missil

    Ser nästan lite komisk ut i sitt utförande, men gör sig rättvisa i vilken humidor som helst. En ypperlig löningsfredags cigarr med rom till.

    • | Rapportera missbruk

   Visa fler

   Skriv din recension

   Namnet CAO står för initialerna för grundaren Cano A. Ozgener. Ozgener kommer ursprungligen från Armenien men hamnade så småningom i USA. Märket CAO skapades redan 1968, med varierad succé. Det var först i samband med den stora ökningen av cigarrintresset i världen under mitten av 1990-talet märket verkligen slog igenom. CAO utmärker sig idag för dels sin höga kvalitet men också för att tänja gränserna när det gäller presentation och nytänk i sina cigarrers tobaksval. Det är mycket vanligt att CAO cigarrer innehåller tobak från många olika ursprung. Vi för idag fyra olika serier från CAO;

   Brazilia

   Efter många års sökande efter det finaste brasilianska täckbladet hittade CAO till slut vad det letade efter. Tillsammans med omblad och inlaga från Nicaragua har CAO skapat en mycket aromatisk cigarrserie med en exotiskt kryddig karaktär med viss nötighet.

   Colombia

   CAO har som cigarrmärke alltid varit i frontlinjen när det gäller utveckling av nya cigarrer. Den senaste serien Colombia är inget undantag. En del av blandningen har hämtats från de bergiga kustlandskapen i Colombia där en gammal art av tobak kallad Ica Mazinga varit odlad sedan så långt tillbaka som 1820. Just denna tobak är riktigt mjuk och elegant med utmärkta brandegenskaper. För att skapa än en mer spännande blandning har man adderat lite brasiliansk tobak i inlagan. Ombladet är från Kamerun och ytterst hittar man ett gyllene täckblad från Honduras odlat i Jamastran dalen. Cigarrens karaktär är genomgående mjuk med toner av nötighet, kaffe, läder och en svag sötsalt touch. Serien har en styrka mellan mild till medium.

   Flathead

   Cigarrerna i serien har alla namn med anknytning till klassiska bilmotorer – Vad sägs om den kraftigt stora Big Block, den klassiska robuston Camshaft eller den mer eleganta panatellan Piston. Det är inte bara namnen som gör cigarrerna speciella. Rent visuellt slås man av deras platta boxpressade form och den mycket kantiga spetsen, vilket gör dem än mer spektakulära. Blandningen skäms inte heller för sig. Basen i cigarren består av tobak från Nicaragua och Dominikanska Republiken med ett omblad från Ecuador av arten Connecticut Habano. För att balansera cigarrens kryddiga bas finns sedan ett Connecticut Broadleaf av madurotyp som med sin sötma balanserar karaktären.

   Pilón

   CAO har alltid varit känt för att de flyttat utvecklingen av cigarrer framåt. Detta har gällt både cigarrernas karaktär men också framställning och förpackningar. Med den nya serien Pilón gör man precis tvärtom och går tillbaka i historien och använder sig av tekniker från förr. Det som är unikt med dessa cigarrer är att de använt en gammal, ej längre använd fermenteringsteknik – the circular pilon, där man för hand cirkulerar tobaken under fermentering för en jämnare temperatur. Detta är en mycket tidskrävande process. Tobaken i cigarrerna kommer från Nicaragua med ett vackert mörkt täckblad av typen Habano från Ecuador. Styrkan ligger kring medium med en kraftfull arom i ett spektrum från nötighet och kakao till kryddighet och peppar.

   CAO