Produkterna byter namn!

Produkterna byter namn!

I detta bloginlägg på Wikisnus så berättar vi allt om produkterna som byter namn!

Produkter som byter namn

Har du någonsin beställt en produkt och fått hem en annan med liknande förpackning fast ett helt annat namn? Oroa dig inte, det är exakt samma produkt som tidigare fast i en ny förpackning. I detta blogginlägget kan du läsa allt om varför många rök produkter byter namn.

Först och främst, varför byter produkter namn? I en av reglerna på tobaksprodukter skall inga beskrivande smaker förekomma när det kommer till produkter som man röker. Det finns ett undantag till denna regel dock, och det är mentolsmak. Mint och mentol tillåts att skriva på förpackningen men försäkerhets skull om någon regel ändras så kallas många produkter istället för Green (grön på Svenska).piptobak-horst-espresso

Beskrivande smaker?

Vad är då en beskrivande smak? Jo dom mest självklara är produkter som är smaksatta med något annat till exempel efterrätter eller frukter. King Edwards Diamonds är en populär cigarill. Den har genom åren hetat ”Diamonds Extra Chocolate”. Numera kallas den ”Diamons Extra Quarts” en färg som har en chokladbrun ton men som istället för att beskriva smaken choklad så beskriver den en färg.

Men det är inte alltid lika lätt att bara byta namnet på en produkt, att byta namn från Cherry till Ruby ger i alla fall någon indikation om smaken. Men piptobak och rulltobak är ofta mer komplex än bara en smak.

Vauen piptobak är ett exempel där man har gått lite längre med namnbytet. Dom har tidigare haft många beskrivande smaker såsom ”Strawberry & Champagne” eller ”Horst Lichters Espressotobak”. Även detta är beskrivande smaker då dom innehåller orden ” Strawberry, Champagne och Espresso”.

I dessa fall har man då valt att gå en annan väg och kallat dom ”Sparkling Blend” och ”Crunchy Blend” respektive. Detta kan vara väldigt förvirrande och vi på Nettotobak är nu i full fart med att få så många av dessa namn utbytta i våra produkter. Nettotobak skall göra vårt bästa för att göra det så klart och tydligt vilka produkter som är vilka.

Tyvärr i många fall kan vi inte skriva det exakta namnet på produkten som den nya ersätter, men vi skall genom produkttexten erbjuda korrekta produktbeskrivningar som ger en tydlig bild om smaksättningen på produkten.

vauen-piptobak

Resultatet av regleringen

Vad har detta namnbytet haft för resultat? Namnbytet är en nödvändighet för att inte locka yngre personer till att börja röka. Men samtidigt sätter det käppar i hjulet för både konsumenter, återförsäljare samt tillverkare.

Backwoods är ett cigarrmärke som vi får många frågor om, ”När kommer dom tillbaka?” eller ”Vad har hänt med Backwoods?”. Då dessa lagar trädde i kraft kunde den Amerikanska cigarr tillverkaren inte uppdatera hela deras produkt serie då det kräver en helt ny ”rebranding” av företaget och dess produkter. Så istället för att anpassa sig till dessa regler så säljs Backwoods inte längre i EU regionen.

Vad tycker ni läsare om namnändringar på produkterna? Kommentera gärna nedan om det är någon produkt ni tycker har en otydlig produktbeskrivning!

Dela detta innehåll