• Fri frakt på köp över 399kr
  • Störst sortiment online
Mörkbrunt Snus - en klassiker på tillbakaväg!

Mörkbrunt Snus - en klassiker på tillbakaväg!

Swedish Match återlanserar klassiska snusmärken där fokus ligger i att bevara snusmärken vi minns genom tiderna. Först ut är det mörka och kryddiga Mörkbrunt!


I veckans Wikisnus inlägg skriver vi om det senaste inom Snus direkt från Swedish Match. När trenden går mot vitare och vitare snus skall Swedish Match prova att tillfälligt återuppliva det mörkbruna snuset.

Mörkbrunt snus är snusets förfäder och tillverkades mellan 1916 och 1998. Det mörkbruna snuset tillverkades då i J.L Tiedemanns tobaksfabrik i Charlottenberg, Värmland som sedan togs över av Svenska Tobaksmonopolet. Redan på tidigt 40-tal fick fabriken i Charlottenberg upphöra och tillverkningen flyttades till Göteborg.

Det mörkbruna snuset fanns i två stycken utföranden som såldes huvudsakligen i Dalsland och Värmland där snuset härstammade ifrån. Snuset är mycket mörkare än vad vi är vana vid och ger en mörk smak med aromatiska smaker och en medelgrov malning.

Mörkbrunt Snus - en klassiker på tillbakaväg!

Mörkbrunt snus är först ut bland varumärken från det förflutna som kommer återupplivas. Swedish match kommer återlansera dessa klassiska märken som kommer vara tillfälliga produkter för att man skall mäta vad ni snusare tycker om dom. Vad som gör dessa klassiska märken så speciella är att man har gått långa vägar för att efterlikna den klassiska produktionstekniken så gått man kan, så har man provat mörkbrunt snus så kan man räkna med att det nya snuset skall smaka minst lika bra.

Mörkbrunt Snus kommer inom kort lanseras här på Nettotobak och har en mörk karaktär med en rökig tobakskaraktär med en viss sälta samt en svag kryddighet.

Vi likt Swedish Match är väldigt nyfikna på denna produkt då den ger en återblick i hur snus var förr i tiden och hur mycket som har hänt sedan Mörkbrunt snus tillverkades. Men främst ser vi det som ett viktigt bevarande av historien och vi hoppas att ni tycker likadant.

Vad tycker ni om Mörkbrunt Snus? Snusade ni det ursprungliga snuset? Vilka andra snusmärken tycker ni bör återupplivas på samma sätt. Kommentera gärna nedan och dela med er av era historiska snusminnen!